Min blogg om allt och inget

Uttråkad

Slaskväder, liten lägenhet utan något att ta itu med, gamla hundar som inte vill leka. Lägg till dåligt med ork till det så förstår ni att jag är uttråkad. Ju mindre man gör desto latare blir man. Jag har funderat på att ta bilen och åka och göra något men jag har inte någon riktig ork eller lust med det heller. Inte behöver jag handla något som inte finns i byns lilla affär heller. Jag fick en impuls att åka till ikea och titta lite på olika köksdetaljer. Då kunde jag ha bett någon att titta på min köksritning för att se om den är ok. Men det kändes alldeles för krångligt så jag lät bli.

Det är perfekta dagar för att börja fundera över meningen med livet och, lite mer specifikt, mitt liv. Som tur är så är jag ganska glad och nöjd så det är inte så svårt att hitta många saker som ger livet mening. Jag hade kunnat gräva ner mig i deppiga tankar om ensamhet, att bara leva för andras skull och även mänsklighetens förfall och ondska men trots mitt just nu tråkiga liv hamnar jag inte där. Det finns alldeles för mycket att se fram emot. Tankar om hur det borde ha varit kommer ibland men numera tynger de inte ner mig lika mycket. Jag ägnar dem en stund med längtan men kan ändå se framåt och, som min mamma sa, i brist på bröd äter man limpa. Jag har alltid gillat limpa så jag förstod inte då vad hon menade. Därför betyder det uttrycket för mig att i brist på något bra får man ta något annat bra. I det här fallet inte lika bra men i alla fall det bästa i den situation som är. Jag kan nog faktiskt inte tänka mig någon bättre framtid, i den situation jag befinner mig i, än den som snart ska bli verklig.

Då har jag naturligtvis inte tagit med mina hälsoproblem i den analysen men jag blir ju inte av med dem hur det än ser ut för övrigt. Jag har faktiskt sovit lite bättre de senaste nätterna. Jag har vaknat ofta men inte haft lika svårt att somna om. Kanske hade chagan något med det hela att göra i alla fall och kanske tog det så här lång tid för den att försvinna ur kroppen.

Det har ännu inte blivit någon kontraktsskrivning men det beror bara på att vi inte vet vilket datum vi ska skriva in för tillträde. Den nuvarande hyresgästen måste få lite tid på sig att hitta nytt boende och vi vet att hon har fått några alternativ. Nu gäller det bara att hon ska tacka ja till ett av dessa så att vi kan ställa in oss på ett datum för flytt. Det är ingen fara för att affären inte ska bli av men det är lite enerverande att det ska dra ut på tiden. Tålamod Ingrid, tålamod!

8 svar

 1. Fdanonym

  *kittlar* Dig lite under fötterna,det kan göra underverk mot utråkhet:)
  För några år sedan kände jag en oerhörd trötthet i dagen. Jag fick Gin-seng. Rå Ginseng som liknade träflisor. Jag tog fem gram under en längre tid och ja,piggare blev jag verkligen. Jag kunde inte sova alls på nätterna. Det var ju en ren plåga så det slutade jag ganska snart med. De där naturpreparatens effekter är nog inte tillräckligt utforskade.
  Hoppas att Du sover som en stock inatt !

  28 januari, 2015 kl. 11:07 e m

  • Haha, ja under fötterna kanske du skulle lyckas kittla mig. Jag är inte ett dugg kittlig någon annanstans och t o m under fötterna är det svårt att få en reaktion från mig. Långvarig träning för att stå emot ungarnas attacker har gett mig förmågan att hålla masken och låtsas att jag inte påverkas där heller. Säg inget till dem bara, de tror att jag inte är kittlig någonstans 😉
   Jag kommer nog inte att prova några fler naturpreparat eller andra tillskott. Dyra preparat som inte hjälper har jag fått nog av så nu är det slut på experimenterandet för min del.
   Jag har bara vaknat tre gånger i natt och somnat om relativt snabbt varje gång så nu är förhoppningsvis sömnen återställd 🙂

   29 januari, 2015 kl. 8:03 f m

 2. Ina

  Förstår att du blir uttråkad, också så lätt hänt när man går och väntar och kanske jämför boenden med varandra. I brist på bröd äter man limpa var riktigt bra, har inte hört det förut. Ett talesätt som man får fundera lite på när man hör det. Tur att du är positivt lagd och hittar mening trots allt. Den finns ju.

  Att inte klara av att göra vad man vill är frustrerande.

  Skönt att du sover bättre!! Nu hoppas jag på att idag kommer samtal från mäklaren om kontraktsdatum 🙂

  29 januari, 2015 kl. 12:42 e m

  • Jag behöver inte så mycket action för att vara nöjd men när det inte händer något alls på flera dagar blir det tråkigt. Jag har bara mig själv att skylla som inte hittar på något.
   Jag vet inte om min mamma hittade på det uttrycket själv eller om det kom från någon annan men jag hörde det åtskilliga gånger under min barndom.
   Det dröjer nog till nästa vecka innan vi kan bestämma vilken dag vi ska skriva kontrakt. Det är ju bra om vi vet vilket datum som ska stå i kontraktet innan vi gör det 😉
   Det där med att vilja mer än man klarar vet ju både du och jag hur det är och ofta gör vi nog lite för mycket. Sedan får vi sota för det men ibland är det värt det.

   29 januari, 2015 kl. 3:35 e m

   • Ina

    Jag har vid husköp skrivit kontrakt innan tillträde varit helt bestämt, och att man då skrivit ett lite senare tillträdesdatum med ett tillägg att det kan bli tidigare om möjligt. Jag antar att man fortfarande kan göra så.

    29 januari, 2015 kl. 6:25 e m

   • Ja, så kan man säkert göra men för att slippa ändra i efterhand väntar vi lite så att det blir rätt från början. Det är ju säljaren som riskerar mest med att vänta. Vi kan hitta ett annat hus men han har inga andra köpare.

    29 januari, 2015 kl. 7:24 e m

 3. Vill du ta en tur till mina breddgrader så är du välkommen! Kan baka semmelwraps a la Lchf 🙂
  Skönt att du får sova bättre, det gör ju så mycket! Kramar!

  29 januari, 2015 kl. 10:13 e m

  • Det låter väldigt lockande 🙂 Vad innebär lchf i det fallet? Om det betyder mer grädde så är jag tråkig och vill hellre ha en med lite mindre grädde. Gärna lite mer mandelmassa i stället 😉

   29 januari, 2015 kl. 10:18 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s