Min blogg om allt och inget

Dimma

Det är bara i mitt huvud det är dimma men det är alldeles tillräckligt. Jag börjar vänja mig vid sömnsvårigheter och kan nästan förutsäga hur kommande natt ska bli vad gäller sömntimmar. Några gånger har jag tagit en ny omgång värktabletter tidigt på morgonen, mest för att med hjälp av den trötthetskänsla de ger kunna slumra lite i soffan. Innan tabletterna börjar påverka mig går jag ut med hundarna och ser till att de får mat. Sedan kan jag sitta och dåsa och kanske somna en stund och det gör jag bäst i mitt soffhörn. Jag har funderat på om jag ska börja sova i soffan helt och hållet men än så länge har jag inte övergett min elevationssäng. Jag höjer upp huvudändan så mycket jag kan utan att slå i huvudet i översängen (den är nog inte avsedd för en våningssäng) och i halvsittande ställning lyckas jag i alla fall sova lite.

I går var det en dag som inte var alltför dimmig, av ren utmattning hade jag lyckats få till ganska bra sömn. Det var tur för jag ville gärna ta mig in till Linköping och till min lillasyster som fyllde år och helst vill jag kunna fokusera på det jag håller på med när jag kör bil. Även vår storasyster kom och tillsammans firade vi både födelsedag och husköp. Den här systergemenskapen är jag inte van vid men nu när vi alla bor nära varandra ska jag ta vara på den. Jätterolig kväll!

Innan jag åkte till min syster ringde sköterskan från kirurgmottagningen. Efter att ha diskuterat mig har de beslutat att jag först ska bli kallad till skiktröntgen, sedan ska jag komma för ett samtal och troligtvis kommer några av de största cystorna att punkteras och tömmas vid en ultraljudsundersökning. Om jag känner en förbättring efter det ska dessa cystor opereras bort. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det men spontant känner jag att det inte kommer att hjälpa så lång tid. Cystorna runt omkring kommer ganska snart att växa i stället. Men nu är jag ganska desperat, mycket för sömnens skull, så jag går med på vad som helst som ger tillfällig lindring.

Nu ska jag titta lite på de bilder jag har tagit på mitt framtida boende och drömma mig bort lite. Sedan ska jag ut i det vackra vinterlandskapet och njuta av det tillsammans med grabbarna.

8 svar

 1. Kämpar också med dålig sömn. För min del har jag också börjat fundera på om det är maten eftersom jag utesluter kolhydrater och eftersom jag inte tänker sluta än med vare sig det eller msm så står jag ut ett tag till.
  Svårt med att känna sig osäker inför ett ingrepp, finns det möjlighet och ork från dig att få ett andra utlåtande?

  Så mysigt att bo nära så man kan tanka lite ibland. Jag var också hos min syster igår 🙂
  Kram

  24 januari, 2015 kl. 11:58 f m

  • Ja, jag tänker på dig ibland när jag väntar på att timmarna ska gå och nu vet jag ju vad du har att kämpa med. Jag har alltid sagt att jag är så tacksam för att jag, trots allt annat, i alla fall sover gott. Du är stark som orkar fortsätta kämpa. Jag är så beroende av sömn så jag orkar inte fundera på vad som är bäst i längden. Jag tar det halmstrå jag får och hoppas på att det hjälper ett tag.
   Systrar är bra och vi får vara glada att vi har dem 🙂
   Kram ❤

   24 januari, 2015 kl. 2:25 e m

   • Ina

    Hoppas Du fått sova en bra stund i natt ❤

    28 januari, 2015 kl. 6:46 f m

   • Tack, jag har faktiskt sovit skapligt i omgångar 🙂
    Hoppas att din natt också har varit ok ❤

    28 januari, 2015 kl. 6:50 f m

 2. Fdanonym

  Nu kommer duktiga jag fram men jag googlade på den smärtstillande medicinen Du nämnde häromsenast och såg att den innehöll bland annat paracetamol. Rapport efter rapport har ju pekat på att detta är en riktigt farlig sak för levern. Enstaka överdoseringar kan enligt vad jag förstått skada levern obotligt. Jag är säker på att en användning över längre tid enligt rekommendation kan ha samma effekt.
  Ta vara på Dig min kära tös. *orolig*

  24 januari, 2015 kl. 5:18 e m

  • Jag blir riktigt rörd över att du oroar dig för mig. I mitt recept för den medicinen står det att jag får ta 8 tabletter per dygn. Jag har själv minskat ner den dosen till endast 2 varje kväll eftersom jag blir så snurrig av dem. Nu är det lite speciell situation och några gånger har jag tagit två extra. Ändå är jag inte uppe i mer än hälften av vad läkarna tycker är ok. Det är flera olika läkare som har skrivit ut samma medicin och alla har vetat om min leversjukdom. Jag har en väldig respekt för mediciners biverkningar och är väldigt försiktig men när besvären övervinner rädslan för detta så är jag inte människa att stå emot. Jag skulle aldrig överdosera så du behöver inte vara orolig 🙂 Gulligt att du bryr dig ❤

   24 januari, 2015 kl. 5:58 e m

 3. Hoppas verkligen att de hittar en mer varaktig lösning vartefter men förstår att du griper varje halmstrå. Sömnsvårigheter blir ju ofta större problem än bara ha lite svårt att sova!
  Håller alla tummar för att de åtminstone kan ge dej lite lindring i väntan på något bättre!
  Tänker på dej.
  Kramar<3 (kommer 2 kommentarer så strulade det lite så då får du plocka bort en!)

  25 januari, 2015 kl. 9:13 f m

  • Haha, det kom två kommentarer så jag tog bort den kortaste 🙂
   De verkar inte ha någon varaktig lösning att ta till så tills levervärdena blir sämre så får jag nog ställa in mig på att bli ”fixad” med jämna mellanrum. Nästa gång ska jag i alla fall säga till innan det har blivit lika besvärligt.f
   Tänker på dig också men jag är inte särskilt rolig att träffa som det är nu. Du är alltid välkommen på en fika i alla fall ❤

   25 januari, 2015 kl. 10:08 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s