Min blogg om allt och inget

Glad…ja, nästan lycklig!

Min syster är en kall och hård motståndare att möta i förhandlingar och jag är tacksam för att hon tog på sig den rollen när vi väl hade hittat ”vårt” hus. Jag vet inte om det var taktik från säljarens sida men varje gång det var vår tur att ge ett bud så var han tvungen att tänka efter i minst ett dygn samtidigt som han gav små hintar till mäklaren om att han kanske skulle avvakta och se om någon var beredd att köpa huset och behålla hyresgästen. När vi fick det som jag trodde var ett slutbud så gav inte min syster upp kampen utan pläderade för att det fanns skäl för honom att gå ner lite till. Jag skulle i det läget ha gett upp för länge sedan av rädsla för att förlora huset men jag är nog inte någon bra förhandlare. Till slut kom det ett lite annorlunda förslag. Om min syster håller en föreläsning på 20 min för personalen på det företag som ägs av säljarens son så får vi pruta 25000 som var den summa som skiljde oss åt. Det är ju tur att 20 min av min systers tid är värt så mycket pengar, men hon är en väldigt duktig föreläsare.

Nu är det alltså klart och jag är så otroligt glad och lättad. Nu är det bara kontraktsskrivning kvar innan vi kan vara helt säkra och sedan hoppas jag att damen som hyr ”min” lägenhet kan flytta innan 1:a juni. Det är det datum som kommer att skrivas in som sista flyttdatum i kontraktet och det känns som om det är alldeles för lång tid kvar till dess. Hon blir inte utslängd på gatan utan hon får hjälp att hitta ett nytt boende i det område hon har önskat. Lite synd är det om henne men jag försöker stålsätta mig och tänker att det är säljarens problem. Vi köper en hel fastighet och om han säljer den utan hyresgäst så får han lösa det.

Ja, just ja! Kanske någon är nyfiken på var vårt hus ligger. I Mjöalby dö, som de kanske skulle säga där (översättning: Mjölby du. Väldigt vanligt att lägga till ordet ”du” efter allt möjligt).

För några timmar sedan ringde en sköterska på kirurgen och ville höra lite om mina besvär. De ska ha ett möte i eftermiddag och i morgon eller på måndag återkommer hon till mig. Hon framhöll, som jag redan visste, att en operation bara leder till att nya cystor växer snabbare men jag var ganska bra på att berätta hur jobbigt det faktiskt  är nu så någon åtgärd hoppas jag de vill ta till. Tyvärr så har jag konstaterat att det nog inte var chagan som orsakade mina sömnproblem. Den här natten har varit väldigt jobbig med ca två timmars sömn och jag märker att det är min stora klump i magen som trycker och gör ont både i rygg, mage och i båda sidorna. Svårt att hitta en bra sovställning då och inte ens värktabletterna hjälper längre. Undrar vad de ska hitta på för att fixa detta. Spännande!

 

8 svar

 1. Men oj oj så spännande. Jag fortsätter att hålla tummarna tills allt är helt klart!! Jag har varit, på jobbet, en väldigt bra förhandlare men det är så mycket svårare när det gäller en själv tycker jag. Tur att din syster är duktig på det 🙂

  Det kan inte vara så att chagan sitter kvar länge? Hmm hoppas de finger med bra besked i morgon!!! Stor kram

  22 januari, 2015 kl. 3:54 e m

  • Jag känner mig ganska säker nu men det skulle ändå vara skönt att få papper på att det är klart. Jag kan nog förhandla till en viss gräns men sedan sviker modet och jag vågar inte chansa.
   Jag tycker att chagan borde ha försvunnit ur kroppen nu men jag vet ju inte egentligen. Det är bara att vänta och se. I natt kommer jag nog att kunna sova ganska bra så utpumpad som jag är. Jag hoppas det i alla fall och att du också får mycket sömn i natt.
   Sköterskan sa att hon kanske inte hinner ringa i morgon men i så fall ringer hon på måndag. Jag är förvånad att de hörde av sig så snabbt. Jag trodde att jag skulle behöva vänta några veckor på en kallelse till röntgen först.

   22 januari, 2015 kl. 4:47 e m

 2. Fdanonym

  Stort Grattis!
  Det verkar ju helt perfekt med två helt separata bostadsdelar om jag har förstått det rätt.
  Känn Er nöjda och Njut!

  22 januari, 2015 kl. 4:46 e m

  • Tack 🙂
   Ja, det är ett hus med två bostäder och varsin ingång men ändå är det möjligt att ha öppet mellan våra bostäder om vi vill det (och det vill vi nog ganska ofta). Vi är jättenöjda och glada men jag vågar inte njuta förrän precis allt är klart och jag vet vilket datum jag kan flytta in. Då kommer det att kännas verkligt och då ska jag njuta.

   22 januari, 2015 kl. 4:55 e m

 3. Gunnel

  Ha ha, ja säljaren sa själv till mig igår när vi pratades vid i telefon för första gången att han tyckte jag var en tuff förhandlare. Det tar jag som en komplimang. 🙂 Men jag svarade ”Tack, det tycker jag att du också är!”. Han var i alla fall väldigt trevlig och idag ska jag ringa hans son och göra upp om gratisföreläsningen. 🙂
  Så himla tråkigt att du fortfarande sover dåligt! Du kanske ska låta mig ringa till läkaren också och se till att de gör en transplantation…?
  Kram till dig, min blivande sambo och partner i projekt ”crazy dog ladies”! 🙂

  23 januari, 2015 kl. 7:44 f m

  • Ja, det skulle inte förvåna mig om du lyckas fixa sjukhusvård mot en föreläsning också 😉 Vilka är det som är galna? Vi eller hundarna? Eller alla tillsammans kanske 😉 Hur som helst så ser jag väldigt mycket fram emot att få vara lite tokig tillsammans med er 🙂
   Kram och grattis på födelsedagen ❤ Vi ses i kväll.

   23 januari, 2015 kl. 8:24 f m

 4. Så glad för din/er skull! Glädjen och förväntningarna tar väl lite udden av den bråkande kroppen! Men vem vet vad söstra di kan förhandla fram 😉

  23 januari, 2015 kl. 9:30 e m

  • Tack 🙂 Allt är så overkligt och jag har svårt att fatta att vi ska bo där. Om de bara kan fixa så att jag funkar ok när det är dags för flytt så är jag nöjd, i alla fall för ett tag. Det verkar inte bli någon långsiktig lösning. Skriver mer om det i morgon. God natt!

   23 januari, 2015 kl. 9:51 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s