Min blogg om allt och inget

Söndagmorgon

Ännu en natt med dålig sömn och en av alla de gånger jag vaknade strömmade tårarna hejdlöst. Nu ger jag upp mitt försök med chaga. Jag orkar inte med fler sådana nätter och eftersom det inte verkar hjälpa mot min värk finns det ingen anledning att förstöra min sömn längre. Jag har i alla fall kört på med det här pulvret i ganska precis två veckor och den person som rekommenderade mig detta märkte stor skillnad nästan på en gång. Kanske är jag för skeptisk till allt som inte är välkänt och vetenskapligt dokumenterat och det kan hända att det är tron på undergörande tillskott som saknas. Vad det än beror på så funkar inte chaga mot mina problem och nu vill jag börja sova gott om nätterna igen.

Jag har kommit till ett nytt skede i livet då jag inte känner mig lika ledsen och ensam längre. Sorg och saknad går aldrig över, det har jag fått höra av andra som vet hur det är, men den värsta tyngden har släppt och nu är det mest glädjefyllt vemod och kärleksfulla minnen som tränger fram. Jag pratar inte med min man men jag tänker tankar som jag skickar och i de tankarna berättar jag om mitt och barnens liv. Jag får inga svar men det har jag aldrig väntat mig heller. Det känns bara skönt att göra honom lite delaktig i våra liv även om det bara sker i min fantasi. Jag kommer alltid att älska min man och jag kan fortfarande känna hans kärlek. Det kan ingen någonsin ta ifrån mig och den kärleken är till stor hjälp.

Om några timmar har jag varit rökfri i precis en vecka. Det är konstigt att det går så lätt när man har en bra anledning att låta bli. Visserligen fick jag väldigt dålig peppning av läkaren, han sa bara att det är ju alltid bra att låta bli att röka, men jag vet att rökning kan ställa till problem vid en operation så just nu har jag motivationen som behövs. Jag undviker med flit att säga att jag har slutat. Jag gillar att röka och vet inget om framtiden men just nu går det ganska oväntat fantastiskt bra att vara utan.

För andra dagen i rad skiner solen in genom mina fönster och jag känner mig riktigt glad och förväntansfull. Snart ska jag ta mina grabbar med ut på en promenad genom en vacker björkskog här i närheten. Vi ska gå riktigt långsamt så att jag orkar njuta av härligt väder och så att de hinner leta upp så mycket hjortskit de orkar äta. Jag har gett upp mina försök att hindra dem från att sätta i sig dessa delikatesser. Jag skulle föredra en hjortstek men vi har ju inte riktigt samma behov 😉

DSC_0625Många timmar den här helgen har gått åt till att fantisera om vårt hus och hur jag ska renovera och möblera min del av det. Jag är ganska säker på att vi kommer överens med säljaren i veckan och jag kan inte låta bli att ta ut lite glädje i förskott. Mitt och mina hundars hem kommer att bli en övervåning på 90 kvadrat med egen entré och trappa. Det första som ska göras är att riva ut det gamla köket och sätta in ett nytt, fint och funktionellt kök. Utomhus ska det upp ett relativt högt staket för hundarnas skull och buskar för att minska insynen. Jag och min syster har massor av planer och nu gäller det bara att få affären i hamn. Hoppas att ni alla håller tummarna för att det ska gå vägen.

8 svar

 1. Fdanonym

  Jag håller alla tummar och alla tår för Dig!
  Verkar klokt beslut att sluta med chaga. Man vet aldrig hur naturmedel reagerar med medicin som Du kanske tar.
  Stor kram till Dig!

  18 januari, 2015 kl. 1:49 e m

  • Tack 🙂
   Jag frågade en läkare om det var ok att testa chaga och enligt honom var det inga problem. Jag blev inte särskilt besviken för att det inte hjälpte eftersom jag aldrig trodde på det. Frågan är bara vad jag ska göra med all chaga som är kvar. Det tar emot att slänga den.
   Kram till dig också!

   18 januari, 2015 kl. 2:08 e m

 2. anette

  Håller allt som går att hålla! Och du lovar att tjoa om du behöver hjälp med flytt, städ etc!
  Avundas känslan att få skapa ngt nytt, eget men efter kick offen i Karlstad igår känner jag mej peppad att sätta upp lite framtidsmål och drömmar! Synd att chagan inte fungerade men om du orkar prova på så har jag stark tilltro på Msm-cremen till dej! Tror inte du behöver bekymra dej för sömnsvårigheter av den heller!
  Och hjortskit… Ja tur vi har olika syn på delikatesser!
  Kramar!

  18 januari, 2015 kl. 4:39 e m

  • Oj, där kom det andra erbjudandet om flytthjälp i dag 🙂 Jag måste nog ändra min uppfattning om att Jämtar är de som ställer upp bäst. Östgötar är minst lika bra!!! Tack snälla för erbjudandet. Kanske nappar jag på det om flytten blir när jag mår som sämst.
   Håll kvar drömmarna och kämpa för ditt mål. Jag ska försöka peppa dig att nå dit.
   Jag ska vänta tills kroppen är helt tom på svamp och sedan ska jag prova dina krämer. Msm har jag nyligen hört talas om men för invärtes bruk. Jag har även fått tips om silvervatten men nu ska jag ta det lite lugnt med nya preparat. Ska smörja in mig med det du skickade och rapport kommer senare men sedan får det vara bra ett tag.
   Kram!

   18 januari, 2015 kl. 5:10 e m

 3. Ina

  Tummar hålla här också såklart!!! Och det går ju inte att låta bli att planera när man väl börjat tänka 🙂
  Hur länge håller sig chagan? Du kan säkert sälja den, eller kanske spara om du vill testa lite senare. Är det gott? Beskt?
  Det är ju hopplöst att inte få sova, fast jag har läst att chaga ska hjälpa mot sömnlöshet fast jag har ånandra sidan inte alls läst så mycket om det. Än. Är lite sugen på det men tar en sak i taget.

  Jag blir alldeles varm i kroppen när du skriver om din man och din/er kärlek. Det är så vackert, och så sorgligt också ❤

  Kärlek till dig ❤

  18 januari, 2015 kl. 11:10 e m

  • Tack för de hållna tummarna 🙂
   Säg bara till om du vill prova chaga så skickar jag den till dig, naturligtvis utan kostnad. Det skulle kännas bra att inte behöva slänga pulvret. Det är inte gott men inte heller äckligt om man kokar det och sedan silar bort pulvret. Först blandade jag ner pulvret i diverse saker jag åt men sedan läste jag att bäst effekt får man om man kokar det. Då kommer fler nyttiga ämnen fram.
   Det är inte första gången jag reagerar tvärtemot mot hur man ska på något jag börjar äta, medicin eller hälsokost. Jag sov lite bättre i natt så jag tror att ditt tips stämde och jag sover hellre än provar fler undergörande medel. Så nu blir det inga fler experiment.
   Jag är glad att jag kan leva på fina minnen av det vi hade, jag och Kenneth.
   Kram ❤

   19 januari, 2015 kl. 7:21 f m

   • Ina

    Jag kommer förmodligen inte kunna prova det på länge om jag inte vill blanda det med svavlet (jag känner till för lite men ska kolla upp det idag 😊) vilket i sig ger även mig vakna nätter så idag sänkte jag min morgondos. Jag hade ”tur” att få en tid kl 10 avbokas vid 8 i morse så att jag kunde ta igen lite sömn i alla fall. Vakna nätter och nätter med dålig ojämn sömn är ingen hit direkt. Kram

    19 januari, 2015 kl. 11:53 f m

   • Nej, ta det försiktigt med att blanda och mixtra med olika saker samtidigt. Det kanske kan bli problem med annat än sömnen annars. Jag kommer att uppskatta min vanligtvis goda sömn ännu mer efter den här veckan. Värk kan jag stå ut med men att inte få sova är verkligen ett h-e. Pulvret finns här om du ändrar dig längre fram 🙂

    19 januari, 2015 kl. 12:45 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s