Min blogg om allt och inget

Långa nätter

Något har hänt med min sömn. Jag har aldrig haft sömnproblem förut. Visst har jag någon enstaka natt legat och vridit mig av någon anledning men att sex nätter i rad ha svårt att sova är något helt nytt för mig. I natt vaknade jag strax efter ett, precis som flera nätter tidigare. Jag visste att det inte var någon mening med att bara ligga kvar och försöka somna om så jag gick upp, tog två citodon, väntade en liten stund och gick sedan och la mig igen. Jag höjde upp huvudända och fotända på sängen så att jag halvsatt och hade lite stöd för fötterna. Det kändes ganska bra. Tydligen är jag tillbaka till att inte kunna ligga och sova för jag kände att levern inte tryckte på lika mycket. Efter en stund kände jag att tabletterna gjorde mig dåsig och lindrade värken och jag tänkte att nu somnar jag snart. Det gjorde jag inte. Jättetrött och lite yr men helt vaken med en stresskänsla i magen insåg jag att det skulle inte bli någon mer sömn.

Jag hade det inte obekvämt så jag låg kvar så länge jag kunde och jag funderade på varför jag inte kunde somna. Jag får emellanåt små klimakterievallningar men det har jag haft i flera år utan att det har gett mig sådana problem. Jag har mycket att fundera på men ingen av de tankarna dök upp i mitt huvud förrän jag försökte analysera mitt sömnproblem. Det måste vara levern som påverkar mig. Den stresskänsla jag skrev om är nog en del av problemet. Konstigt nog så är det inte stress, det bara liknar den upplevelsen. Jag kan vara hur harmonisk och lugn som helst och ändå ger min vanskapta lever mig en stark stressupplevelse bara genom att vara alldeles för stor och trycka undan andra organ.

Halvfem tyckte jag att det var ok att gå upp. Jag klädde på mig, gav hundarna mat och tog ut dem på en liten morgonrunda. Kvart över fem hade jag ätit min frukost och läst tidningen. Det blir en lång dag men jag kommer nog att somna i mitt soffhörn snart. Jag känner att ögonen snart faller ihop och jag hoppas att det ska funka nu.

Jag får väl försöka se det här positivt. Alla erfarenheter ökar förståelsen för andra människors situationer och nu vet jag hur det är att inte kunna sova på nätterna.

4 svar

 1. Ina

  Att man ligger vaken samtidigt så länge fast så långt ifrån varandra. Jag var trött men kunde inte somna. Jag tror att det kan bero på svaveltillskottet så jag ska börja ta det mycket tidigare på morgonen och se om det gör skillnad. Du har inte börjat med något tillskott än som kan påverka sömnen? Önskar dig en bra dag med en skön sovstund ❤

  16 januari, 2015 kl. 12:57 e m

  • Jo, jag har ju ätit chaga i precis en vecka nu. Mina sömnproblem började faktiskt natten efter att jag började med det. Har inte alls tänkt på det. Undrar om det kan vara det som är problemet. Jag ska fråga personen som rekommenderade det om hon har upplevt samma sak i början. Tack för tipset.
   Jag har försökt sova lite på dagen men trots att jag är jättetrött så kan jag inte somna. Fortsätter det så här slutar jag nog med chagan.
   Hoppas att du har lyckats sova lite ❤

   16 januari, 2015 kl. 1:27 e m

 2. Fdanonym

  Tillfälliga sömnstörningar är väl kanske inte något att oroa sig för. Värre är om de är långvariga.
  Kram!

  17 januari, 2015 kl. 1:40 f m

  • Nej, jag är inte orolig. Bara väldigt trött. Men nu har jag kanske fått förklaringen och vet att det är tillfälligt 😀

   17 januari, 2015 kl. 8:33 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s