Min blogg om allt och inget

Gladare än på länge

Det är så skimrande vitt och vackert ute och alldeles lagom kallt. Faktiskt mycket bättre än i Jämtland. Det trodde ni nog aldrig att ni skulle få läsa på min blogg men jag har kommit till insikt om att jag nog vill bo här trots allt. Efter det senaste snöfallet har t o m snöröjningen funkat här och gångvägarna är både plogade och grusade. Jag känner mig nästan lycklig när jag går ut på mina promenader.

Det blev en slags vändpunkt efter julafton och efter det jag skrev i mitt senaste inlägg. Plötsligt försvann en del av min längtan norrut och jag blev själv förundrad över hur mycket jag verkligen tycker om att bo här.

Lite besviken blev jag på husvisningen i dag. Både jag och min syster var så inställda på att vi skulle tycka om det huset men så fort vi öppnade dörren slog en lite unken källarlukt emot oss. Vi gick ändå länge omkring och tittade. Liksom på tidigare visningar upptäckte vi att bilderna vi sett inte sa hela sanningen. Vi tyckte om själva huset, läget och övervåningen men ingen av oss vill ha bottenvåningen. Den var väldigt svårmöblerad och hade inte alls lika stort utrymme för ett extra kök som vi hade trott. Då är det ju inte så mycket att fundera på längre. Ingen av oss ska ha ett boende som bara är ok. Vi ska verkligen trivas båda två och i det här fallet skulle det inte bli så. Det blir snart full rulle på husmarknaden igen och en dag kommer vi att hitta vårt hus.

Konstigt nog känner jag mig ändå lika glad fortfarande. Efter drygt en veckas längtan och planerande borde det kännas lite deppigt när det inte blir som man hoppas men jag känner bara förväntan inför de tillfällen och visningar som kommer att dyka upp.

10 svar

 1. Ina

  Åh det där är nästan det värsta med husvisningar när man känner att det luktar misstänksamt. Har varit med om det själv och man har gått omkring och försökt att nästan ignorera lukten men det går ju inte. Men å andra sidan hade det här huset då inte passat i alla fall. När man letar får man se det som erfarenheter man skaffar sig på vägen och tillskansar sig hus att jämföra med. Ja jag vet att du vet det men försöker skriva något lite hurtigt här bland hostningarna hehe – Härligt att läsa att du mår bra ❤

  29 december, 2014 kl. 7:45 e m

  • Tack för din uppmuntran 🙂 Gå och lägg dig nu och kurera dig ordentligt. Jag är imponerad av att du klarar av att skriva så mycket med all din feber 😉
   Kryakram ❤

   29 december, 2014 kl. 8:45 e m

 2. Din glädje smittar,jag blev glad att läsa!
  Ha en fin dag!!

  30 december, 2014 kl. 8:18 f m

  • Bra! Då blir jag ännu gladare 🙂

   30 december, 2014 kl. 9:20 f m

   • anette

    Låter bra inför kommande året😀 Hus finns många och ni väntar på det rätta helt enkelt!
    Kramar!

    30 december, 2014 kl. 12:35 e m

   • Helt rätt men det är lätt att bli lite för ivrig och hoppfull.
    Kram!

    30 december, 2014 kl. 2:04 e m

 3. Jag önskar ett riktigt Gott Nytt År!!
  Ps.var försiktig med raketerna:)
  🎈🎈

  31 december, 2014 kl. 1:56 e m

  • Tack detsamma 🙂 Raketer är inget för mig och mina hundar. Det var ett präktigt skådespel utanför mina fönster men jag satt på golvet och försökte lugna en skräckslagen Kasper.

   1 januari, 2015 kl. 1:37 e m

   • Ja,man blir riktigt förbannad över att detta elände tillåts varje år.
    Själv stod jag med brandsläckare beredd när dårar sköt raketer in mot min halmstack.
    Ha en fin fortsättning!

    1 januari, 2015 kl. 2:00 e m

   • Ja, tyvärr kommer mycket dåligt omdöme fram till tolvslaget. Jag vill inte ta ifrån folk deras glädje men skulle önska att raketskjutande kunde begränsas till vissa områden. God fortsättning till dig också!

    1 januari, 2015 kl. 2:27 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s