Min blogg om allt och inget

Vårkänsla

Det blåser ljumma vindar i dag och temperaturen har varit drygt fem plusgrader. Solen har visat sig en stor del av dagen och jag kan inte känna julstämning. Det känns som vår och jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp tussilago eller vitsippor snart. Människor önskar mig en god jul och jag svarar glatt detsamma. Jag köpte min ica-butiks egen omtalade inlagda sill och alla är så där hurtigt julälskande och glada. Jag spelar med och låtsas känna likadant, kanske som ett försök att frammana den där härliga känslan och längtan. Jag är inte helt opåverkad. Andra människors glädje sprider sig till mig också men det är just glädjen över att möta glada, trevliga personer som får mina mungipor att åka upp.

De sista julklapparna är inköpta och paketerade. Det blev varsin påse grisknorrar till mina vovvar. De ska självklart också ha paket annars känner de sig förbisedda och besvikna. De bevakar noga varje paket som delas ut och de vet att det finns något i högen till dem också. Det har hänt att Kasper har gjort utfall mot Rex och kört bort honom när båda vill vara med vid paketöppnande. Då har Rex gått därifrån med jätteledsen blick och inte vågat komma nära igen. Därför måste de ha varsitt paket som ska öppnas samtidigt med hjälp av olika personer. Det är några år sedan det hände så kanske Kasper är lite mindre girig nu när han börjar bli gammal. Konstigt nog beter han sig aldrig på samma sätt annars. Han kan ta en leksak från Rex men brukar inte ens morra så det måste vara väldigt speciellt med paket som ska öppnas.

I morgon ska min systerdotter komma hit och vara med hundarna när jag åker till Örebro. Min son kommer på kvällen och tar även ut dem på morgonpromenad innan han ska iväg på sin praktik så jag hoppas att de inte ska reagera negativt på att jag lämnar dem. Den här gången får de ju vara hemma och på natten är en medlem av flocken här hos dem. Jag och mina döttrar hinner hit i god tid innan lunchpromenaden på söndag så det ska nog gå bra. Det känns skönt att det gick att ordna på det sättet för dem.

Märks det att jag är oinspirerad? Jag brukar tycka om att sätta mig ner och blogga men i dag går det trögt. Det är nog lika bra att jag avslutar nu genom att önska alla en trevlig helg och en mysig fjärde advent.

 

6 svar

 1. anette

  Finns ett vovve paket här med! Högst upp på vitrinskåpet! Annars är det snart upprivet och uppätet! Rasmus öppnar gärna allas paket om han får och tror hela högen är hans!

  19 december, 2014 kl. 11:06 e m

  • De är för underbara, våra voffsingar. Det gäller ju att hålla sig framme så att man inte missar något 🙂 Rex lyckades hitta sitt paket under granen förra julen och var snabb med att sätta i sig allt det goda medan vi åt vår mat. Bara lite plast kvar som bevis 🙂

   20 december, 2014 kl. 8:17 f m

 2. Fdanonym

  Ha en fin och mysig helg!

  20 december, 2014 kl. 11:27 f m

  • Tack och detsamma till dig 🙂

   20 december, 2014 kl. 4:19 e m

 3. Ina

  Ja det är verkligen svårt att få den riktiga julkänslan med tanke på bla vädret, tur du har lite snö på din blogg 🙂 Nu påminde du mig om att jag ska fixa något till min vovve också, det var ju roligt det du berättar om dina hundar och julklappar haha – det visar verkligen att de är egna individer. Hoppas det går bra att lämna dom idag. Kram

  20 december, 2014 kl. 11:41 f m

  • Undrar om alla hundägare ger sina älsklingar julklappar. Det är så roligt att se hur glada de blir 🙂

   20 december, 2014 kl. 4:18 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s