Min blogg om allt och inget

Fullt upp

Jag är glad för att december innehåller så många möten och händelser. Det hjälper mycket. En del aktiviteter väcker många känslor men då är jag tillsammans med familj och släkt som alla känner samma sak och vi har samtidigt roligt.

Jag tjuvstartade luciafirandet i onsdags med att i Linköpings domkyrka få uppleva ett väldigt fint luciatåg, dansare som fyllde kyrkgången och vacker körsång. Min lillasysters son går i musikklass och hans skola höll traditionsenligt i underhållningen denna kväll. Jag hade fått höra att det gällde att vara ute i god tid så jag var på plats utanför kyrkan drygt en timme i förväg. Det var inte skönt. Förutseende, som jag är, hade jag tagit på mig min tens-apparat så ryggen klarade sig men trots att jag var varmt klädd var jag alldeles darrig av köld innan vi äntligen fick komma in. Då var kön efter oss minst hundra meter lång. Vi fick plats vid mittgången men ganska långt bak så vi såg inte så bra. Det gjorde inte så mycket för vi hörde bra och luciatåget passerade oss på väg in.

DSC_0525Morgonen därpå, i går, packade jag och hundarna in oss i bilen för att åka till min svärmor i Södermanland. För mig är det en ganska lång bilresa och för att orka hela vägen stannade vi två gånger för lite promenerande. Känslan av att vara på väg till min mans mamma utan honom var väldigt konstig och när jag och min svärmor kramade om varandra var det lite vemodigt. Hundarna bevakade mig väldigt noga i början av rädsla för att jag skulle lämna dem där men efter några timmar blev de lugnare. Om jag gick ner för trappan någon gång stod alltid tre hundar och väntade ivrigt på mig när jag kom tillbaka.

DSC_0531

I köket upptäckte jag en liten detalj som jag reagerade på. Min svärmor har alltid haft mitt och Kenneths telefonnummer uppskrivna på en kom-i-håg-skylt på kylskåpet och nu fanns bara mitt namn och nummer kvar. Vi tittade på skylten, kramades och tyckte båda att det var ett lite jobbigt ögonblick men efter ett tag kändes det bättre igen.

Min svägerska och svåger kom och fikade med oss och på kvällen bjöd min svärmor oss alla på julbord. Ett helt fantastiskt julbord med bara hemlagad mat och sötsaker. Det var inte det mest välfyllda julbord jag sett men kanske det bästa smakmässigt. När vi kom var vi alldeles ensamma där och kunde i lugn och ro förse oss och vi smaskade i oss och njöt tills det tog alldeles stopp. När vi var redo för efterrätterna började alla andra gäster komma och vi var glada att vi hade sluppit köerna. Glada och nöjda for vi hem igen och jag och min rara svärmor satt länge och pratade innan vi till slut somnade. Efter frukost, hundpromenad och mysigt fika hos svägerskan och svågern och sist lunch satte jag och hundarna oss i bilen igen för att resa hem till oss. Det var några sköna dagar och jag är glad för att jag bor så nära att jag kan ta mig dit. Det är det bästa med att bo här. Jag har relativt nära till all släkt och familj och det gör livet mycket roligare.

En av bilderna nedan har jag snott från min svåger men det tror jag inte att han har något emot. Jag hamnar så sällan på några bilder och jag vill gärna visa att jag har det ganska bra.

DSC_0532 DSC_0533 DSC_053410805641_738224646265785_5879941820142393198_n

9 svar

 1. Ina

  Du håller verkligen igång och gör saker hela tiden. Det låter bra. Så gott med julbord, vi ska gå på ”vårt” på lördag. Kanske lite väl nära julafton men det fick bli så för att 9 st skulle kunna samma datum 🙂
  Vad fin du är på bilden Ingrid ❤

  13 december, 2014 kl. 5:16 e m

  • Tack 🙂
   Bra att ni hittade ett datum som passade alla. Det är jättegott med julbord. Synd bara att magen blir full alldeles för fort.

   13 december, 2014 kl. 5:30 e m

 2. anette

  Skönt att du har din familj lite närmare så du faktiskt kan hälsa på utan att det kräver en massa planering!
  Förutom mitt egna julbord på jobbet på torsdag så blir det att vänta till julafton på godsakerna!
  Kram!

  14 december, 2014 kl. 12:17 f m

  • Ja, under de 2,5 månader som jag har bott här har jag träffat mina barn och systrar lika mycket som under ett år förut 😀
   Den som väntar på något gott… Det är nog bättre att inte äta så mycket julmat före jul. Jag är ganska nöjd nu och känner inte samma förväntning i år inför julaftonens julbord.
   Vi kan väl försöka hinna med en fika efter helgerna?
   Kram ❤

   14 december, 2014 kl. 7:12 f m

   • anette

    Absolut! Har semester ändå till den 8 så bara tjoa!

    14 december, 2014 kl. 9:46 f m

   • Jag tjoar efter nyår 🙂 eller så tjoar du när det passar dig.

    14 december, 2014 kl. 11:04 f m

 3. Fdanonym

  Du är ju jättefin!
  Ha en riktigt fin dag!!

  14 december, 2014 kl. 8:36 f m

  • Tack och detsamma 🙂

   14 december, 2014 kl. 11:03 f m

 4. anette

  Ända till den 8 skulle det vara😉

  14 december, 2014 kl. 9:48 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s