Min blogg om allt och inget

Svinnovember

Det var Peter Swedenmark, krönikör i många år på tidningen LT (Länstidningen) i Jämtland, som myntade det uttrycket och ingen kan väl säga annat än att det stämmer. Tråkigt, fult, grått och blött… hela månaden. Man får kämpa lite extra för att hitta ljuspunkter men letar man tillräckligt så finns de där. Små glädjeämnen i vardagen som gör att man inte deppar ihop helt och hållet.

Min italienskakurs t ex. Det blir roligare för varje vecka och nu börjar jag komma ihåg deltagarnas utseende och se deras personligheter. Namn är jag urusel på att komma ihåg så alla har inte fastnat ännu. Det är i alla fall en härlig grupp och skratten är många när vi gör felsägningar och vår lärare ibland tittar helt oförstående på oss när vi tror att vi säger något bra. Hon är väldigt duktig på att få oss att våga prata och dessutom är hon väldigt pedagogisk i sitt sätt att lära ut grammatik. Nästa gång, som är den sista för terminen, ska vi ha knytis. Det brukade vi alltid sluta terminerna med i Östersund också så det känns väldigt välbekant. Det blir korvar, skinkor, bröd, ost, frukt och pannacotta och kanske något mer gott.

Mina hundar får mig att le många gånger varje dag. I går var de lite extra roliga för Kasper fyllde 12 år och när man sjunger ”ja, må han leva” så blir båda vovvarna väldigt glada och viftar på hela sig. De känner så väl igen den sången från allt födelsedagsfirande genom åren och de vet att den betyder något särskilt. Den här gången innebar det mer godis än vanligt och bara för att de blir så glada så sjöng jag den sången tre gånger med samma glädjereaktion varje gång.

Min svärmor ringde i förmiddags och undrade om jag inte kan komma och hälsa på om några veckor. Det gör jag så gärna för jag gillar henne väldigt mycket. Ännu bättre blev det när hon sa att hon vill bjuda mig på julbord då även hennes dotter och svärson följer med. Flera timmars bilresa blir lite jobbigt men jag stannar över natten så det klarar jag nog.

Det var de ljuspunkter jag kunde komma på just nu. Då och då träffar jag någon trevlig person för en stunds samvaro men ensamheten är ganska påtaglig och jag längtar till december då jag kommer att ha någon här hos mig i stort sett hela månaden. Det börjar förresten redan i slutet av nästa vecka och det ska bli så kul. Jag som alltid har varit lite enstöring vill helst inte vara för mig själv mer än en dag i taget numera.

10 svar

 1. anette

  Grattis Kasper! Ja, jäkla skitmånad har det varit. Till nästa hdlg ska belysning upp och motverka det blöta grå täcket.
  Humöret är inte gynnat av bristen på ljus heller. Alla barn är hemma för andra veckan i rad men åker över helgen till sin mamma. Lite brist på ork! Synd vi inte har liten närmare. Italienskakurs, danskurs, finns mycket kul!

  20 november, 2014 kl. 10:30 e m

  • Kasper säger tack med en svansviftning 🙂
   Ja, all julbelysning kommer att lyfta humöret. Synd bara att det inte verkar komma någon adventssnö men det blir nog fint i regnet också. Kanske kan mysbelysningen ge dig lite extra energi, jag hoppas det.
   Det hade varit kul att gå en danskurs tillsammans men det är ju tyvärr lite för långt emellan oss. Vi kanske kan träffas och träna tillsammans någon gång i stället 🙂
   Kram!

   21 november, 2014 kl. 7:34 f m

 2. Ina

  Haha vad roligt, jag ser framför mig hur du glatt och högt sjunger ja må han leva för dom och att hundarna blir så glada varje gång. Vilket enkelt sätt att göra alla er tre glada 🙂 Det smittar 🙂
  Vilken tillgång du har i att du får sällskap snart, så mysigt! Tar du med hundarna till svärmor? Annars kanske tåg kan vara ett alternativ så du kan gå upp och gå ibland?
  Nu blev jag supersugen på pannacotta…. 😱

  20 november, 2014 kl. 10:40 e m

  • Hundarna är riktiga glädjespridare och jag är så glad att jag har dem.
   Ja, snart fylls min lilla lägenhet av glada människor. Det ska bli jättekul även om det blir trångt.
   Hundarna ska självklart med och då blir det lite besvärligt att åka tåg. Jag får stanna och ta rast några gånger och sträcka ut mina värkande muskler. Det är värt lite extra värk att få komma iväg och träffa släkten 🙂
   Pannacotta är mums och det är vår italienska lärare som ska göra den så den blir nog god. Ännu godare är det med tiramisu men också lite bökigare att göra.
   Kram!

   21 november, 2014 kl. 7:41 f m

   • ina

    Ja då förstår jag att det blir lättare med bil 🙂 Och då är det ren tur att hundarna är med så det verkligen blir av att man stannar och tar lite paus. Hoppas du får en fin dag ❤

    21 november, 2014 kl. 12:18 e m

 3. Fdanonym

  svinnovember
  svinn november
  försvinnnovember
  för svin november

  Knäpp kommentar men alla hoppas på att svinnovember snart är slut:)
  Snart första advent,då skall stakarna fram:)
  Ha en fin kväll!!

  20 november, 2014 kl. 10:54 e m

  • Haha, kul ordlek 🙂 Lättar upp lite.
   Risken är väl att svinnovember går över i svindecember på de här breddgraderna. Hemma i Jämtland verkar de få en vit första advent.
   Men, som sagt, stakar, tomtar, dukar och levande ljus lyser upp och jagar bort dysterheten.

   21 november, 2014 kl. 7:44 f m

 4. fdanonym

  Haha,ja allt skall fram till jul för mönstring så att det håller måttet:)
  Javisst saknar man frost och lite snö.Här är det så grått och tråkigt.Men men,för varje dag så går vi mot ljuset,snart vänder det.
  Ha en superfin dag!

  21 november, 2014 kl. 9:58 f m

 5. hej! allt bra? 🙂

  21 november, 2014 kl. 6:36 e m

  • Hej själv! Ja, det är helt ok 🙂

   21 november, 2014 kl. 7:30 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s