Min blogg om allt och inget

Arton år sedan sist

DSC_0292Ja, det är faktiskt jag som har tagit mig upp i sadeln på detta fina djur. Gigant heter han men jag tycker inte att han är riktigt så stor som namnet vill antyda.

Min dotter kom med tåget och vi hann bara hem och äta lunch innan det var dags att åka iväg till min väninnas hästar. Vi började med att hämta in dem från hagen och jag fick ta hand om den 800 kg tunga men väldigt charmiga Trolle. Lite stolt blev jag över att bara bli pådyvlad ansvaret för att få in denna stora och respektingivande varelse. Han kommer att vilja dra in i gräset där borta, fick jag höra och jag var beredd på att spjärna emot eller kanske snarare släpa med. Men han uppförde sig så fint och följde med in i stallet utan protester. Där inne visste jag inte vart vi skulle ta vägen så jag följde bara med honom. Han gick utan tvekan in i en stor box och jag tänkte att han vet nog var han hör hemma. Naturligtvis var det fel. Han skulle bindas i stallgången för borstning och lite omvårdnad. Junie, min dotter, kom efter med Gigant och ställde honom på hans plats. Vi fick en låda med borstar och skulle börja borsta. Lite respekt har jag för så stora varelser men efter ett tag var det bara mysigt att vara nära och det märktes snart att de gillade det vi gjorde.

Sedan var det dags för Junie att få rida en runda och med ett stort leende satt hon upp och strålade av glädje. Även för henne var det länge sedan sist, minst tio år. Men hon har i alla fall alla kunskaper kvar någonstans i sin hjärna och i sitt muskelminne. Jag har inte suttit på en häst på 18 år och dessutom har jag aldrig gått i ridskola, bara hängt med när andra har ridit och lärt mig lite, alldeles för lite, av dem. Jag satt i alla fall på Gigant i kanske tre minuter, sedan räckte det. Kanske tyckte jag att det var lite läskigt för att jag började i lite nerförsbacke och för att hästen var lite smäckrare . Jag har nästan alltid valt stadiga hästar, typ fjordingar, när jag har haft den möjligheten och det känns mycket stadigare och tryggare. Det var i alla fall en väldigt rolig eftermiddag men sedan var vi helt slut båda två.

DSC_0283

 

 

8 svar

 1. Du är ju jättefin där Du sitter på hästryggen. Jag måste faktiskt erkänna att jag aldrig suttit på en hästrygg. Jag har en enorm respekt för dessa stora djur men jag skall åtminstone en gång i livet pröva på det med ridning. Man kan ju bara ramla av:).
  Tack för ett inlägg som gjorde att ett leende spreds över mitt ansikte,det behövde jag idag:)

  25 oktober, 2014 kl. 3:06 e m

  • Roligt att kunna sprida lite glädje 🙂
   Tack för din åsikt om hur jag sitter på hästen. Några saker är ordentligt inetsade i minnet. Rak rygg och att vinkla fötterna med hälarna lite nedåt. Det kändes ändå lite osäkert och jag gillar nog mer att stå på backen och gosa lite med dem.

   25 oktober, 2014 kl. 8:39 e m

 2. Ina

  Vilken härlig kombination!! Dotter och så kontakt med så härliga djur. Så mysigt det lät 🙂

  25 oktober, 2014 kl. 4:09 e m

  • Det var verkligen jättemysigt. Det bästa var att se min dotters glädje över att få vara nära hästar igen 🙂

   25 oktober, 2014 kl. 8:40 e m

 3. Många år sen man satt där! Har faktiskt haft en egen häst en gång i tiden! Numera skulle jag nog tycka det var lite läskigt men islandsritt har vi pratat om!

  26 oktober, 2014 kl. 6:34 e m

  • Du kanske fastnar så mycket för det att det blir en egen häst igen 🙂 Jag kommer gärna och gosar med din häst också men jag nöjer mig nog med det.

   26 oktober, 2014 kl. 7:36 e m

   • anette

    Nej absolut ingen häst! Jag har ju lite svårt att acceptera min allergi med hunden och hästar går inte! Kan sitta på dem men inte ta hand om!

    26 oktober, 2014 kl. 8:18 e m

   • Javisstja, det visste jag ju men tänkte inte på. Du får beundra dem lite på avstånd och kanske träffa någon en liten kort stund någon gång.

    26 oktober, 2014 kl. 9:51 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s