Min blogg om allt och inget

Kul saker att se fram emot

De finns där, de där sakerna som tänder en känsla av längtan och förväntan. Ibland kan det kanske verka som om jag sitter mycket i min ensamhet och grubblar och visst gör jag det. Men inte så ofta och inte så länge. De senaste dagarna har jag längtat hem ganska mycket och tänkt att en dag, lite längre fram, ska jag komma tillbaka till Östersund och jag ska andas den härliga luften och gråta en skvätt av glädje över att få återse alla vyer, platser och människor. Jag står kvar i bostadskön som en liten länk till möjligheten att återvända. Saknaden blandas med lättnad över hur bra jag acklimatiserar mig här. Jag trivs verkligen bra med det mesta. Även om min lägenhet är alldeles för liten och väldigt trång så är den ändå en plats som jag har gjort till mitt hem. Jag har så sakta börjat lära känna nya människor som jag tycker mycket om och den där känslan av att ingen vet vem jag är, den totala anonymiteten, har försvunnit. Den nyfunna väninna som jag ofta promenerar tillsammans med och hennes man har släktingar överallt i byn och äger dessutom Ica-affären så jag tror att många här känner till mig nu.

Det jag har att se fram emot är främst olika möten med människor. Närmast väntar ett besök av en av mina döttrar. Det har blivit så enkelt att åka och hälsa på varandra nu när jag bor här, en klar fördel. Vi ska försöka hitta på lite kul saker och upptäcka stan tillsammans. Min nya promenadkompis gav oss en inbjudan att följa med och träffa hennes hästar och rida om vi vill eller bara mysa med fina djur. Min dotter har ridit en del som barn och saknar det väldigt mycket så det blir nog en riktigt rolig upplevelse.

I slutet av nästa vecka ska jag åka till Örebro och hälsa på min yngsta dotter och hennes sambo. Det ska bli jättekul och jag längtar väldigt  mycket till det besöket. Jag ska fylla bilen med allt som jag har förvarat åt dem och det blir lite mer plats här hemma, både i förrådet och i lägenheten. Båda mina döttrar bor i Örebro och förhoppningsvis får jag träffa båda två.

Jag har fått bekräftelse på att en av mina bästa vänner, en man som bor i Italien men som har barn här i Sverige, kommer och bor hos mig i slutet av november när han ska träffa sina barn nästa gång. De får ta sovrummet och jag sover i soffan. Det är så länge sedan vi träffades. Hans exfru och barnen flyttade från Östersund till Stockholm för några år sedan och därför har vi bara haft kontakt via nätet och ibland telefon. Vi är verkligen goda vänner och han kände Kenneth och vet hur lyckliga vi var tillsammans. Vi har stöttat varandra i svåra tider och kan prata öppet om allt. Tyvärr blir det mest på engelska vi pratar eftersom det annars blir lite svårt att verkligen prata. Egentligen borde jag ta chansen att träna på min italienska men det brukar inte bli så. Jag har funderat lite på hur människor här ska tänka när det plötsligt dyker upp en man och två barn hos den nyblivna änkan. Inget jag bryr mig om och även i det fallet är det nog bra att ha en väninna som kan sprida hur det förhåller sig. Det är lite synd att hans italienska fästmö inte följer med för då hade jag varit tvungen att prata italienska eftersom det är det enda språk hon kan. Inte bara därför utan för att hon dessutom är jättetrevlig.

De tre första veckorna i december ska min son, som bor i Uppsala, troligtvis bo hos mig. Han ska praktisera på SJ i Linköping i sin lokförarutbildning och då passar det ju väldigt bra att han kan bo hos sin mamma under tiden. Det är också något som jag ser väldigt mycket fram emot. Han är en riktig mysprick och en glädjespridare och det ska bli så roligt att ha honom nära.

Som ni förstår har jag många roliga saker att längta till och förutom allt detta kommer jag att träffa mina systrar och deras familjer och även min bloggkompis, som inte bara är bloggkompis längre utan en vän som jag tror kommer att bli en väldigt god vän. Jag hoppas även att jag snart får träffa några av de f d klasskompisar som bor här i närheten och som jag har haft en del sporadisk kontakt med under senare år. Vänskapen med min promenadkompis verkar också gå åt rätt håll så jag känner mig inte särskilt ensam längre. Jo, ensam är jag men jag börjar få ett socialt kontaktnät som känns väldigt roligt och bra.

Alldeles nyss ringde den läkare från kirurgen, som har fått ta över min leverproblematik, och det var ett väldigt bra samtal där han förklarade och beskrev varför jag hade så stora problem så länge efter operationen i februari. Han sa att jag fortfarande har massor av små cystor, de täcker en stor del av levern men inte många av dem är större än 8 cm och om man gör något åt de stora cystorna är chansen stor att närliggande cystor växer till sig snabbt i stället. Vi var helt överens om att i nuläget ska vi inte göra något men om jag återigen får svårt att gå och prata samtidigt så måste kanske något göras. Till dess får jag stå ut med att ha det lite besvärligt och jag är ganska nöjd med att inga åtgärder behövs just nu. Levervärdena är något förhöjda men det beror troligtvis på den medicinering jag har haft och värdena kommer nog att kontrolleras regelbundet på reumatologmottagningen.

 

11 svar

 1. Min första tanke var att Italienare och Östersund inte går riktigt ihop för mig men så googlade jag och fick då en bild av att det finns en hel koloni där uppe,man har köpt företag och man driver företag och så vidare. Är det en slump eller har Östersund odlat några speciella kontakter med Italien? Lustigt hur vi människor nästan alltid åtminstone något funderar över hur omgivning kan reagera,man borde istället se till sig själv först och främst se vad som kan vara bra för en själv. Måste ju vara trevligt med besök från Italien.
  Kul att din son skall bli lokförare,en gång i tiden sökte också jag till lokförarskola när jag jobbade på SJ,en kärlek kom dock i vägen:) det vore nog bättre att ha blivit lokförare.
  Ha en fin kväll!!

  22 oktober, 2014 kl. 7:46 e m

  • Jodå,det finns en del italienare i Östersund och många av dem är väldigt driftiga. Många av dem har även börjat sin karriär där med att vara lärare på något studieförbund. Jag känner inte många av dem men några har jag träffat i olika sammanhang. Min vän blev ditlurad av sin svenska fru. Han sålde allt han ägde i Italien för att de skulle flytta till hennes hemtrakter. Väl där tog hon barnen och lämnade honom i en liten stuga i skogen utan kontakter.
   Jag vet inte om det är kommunen som har arbetat aktivt för att få dit italienare. Det troliga är att de har lockats dit av varandra och några har funnit kärleken och flyttat dit.
   Jag tycker bara att det är roligt att de kommer hit och sedan får folk tro vad de vill.
   Min son har efter en del andra inriktningar äntligen kommit fram till att han ska följa sitt hjärta och göra det han drömt om sedan han var barn. Jättekul att han har hittat det han vill göra och att det verkar finnas gott om jobb. Det är inte för sent för dig heller. Det är stor efterfrågan på lokförare 🙂
   Kram!

   22 oktober, 2014 kl. 9:57 e m

 2. Du har en hel del att roa dej med närmaste tiden! Skönt att känna det där sociala nätverket,det är ju både tryggt och skönt att veta att människor finns i ens närhet även om man inte behöver umgås hela tiden!
  Bloggvännen i grannstaden ser fram emot besök vartefter!
  Kram ❤

  22 oktober, 2014 kl. 8:36 e m

  • Ja, jag känner mig ganska trygg med att det finns människor som ställer upp om det behövs. Förhoppningsvis ska jag inte behöva be om så mycket hjälp, bara ha några att trivas tillsammans med.
   Att bli vän irl med en bloggvän har sina fördelar. Man vet redan mycket om varandra och kan spinna vidare på det på ett naturligt sätt. Ännu roligare är det när det ”klickar” och det här känns bra ❤
   Kram!

   22 oktober, 2014 kl. 10:02 e m

   • Kunde inte låta bli att le stort över att du skrev irl ❤ Min fina mamma, jag älskar dig 🙂

    23 oktober, 2014 kl. 12:14 e m

   • Jag förstår att du tycker att jag är väldigt gammal och mossig men ibland snappar även jag upp lite moderniteter 😉 Älskar dig också ❤

    23 oktober, 2014 kl. 7:26 e m

 3. Haha,nä tåget har gått för mig:) efter att jag slutat på SJ fick jag jobb på en industri där jag körde växlingslok i sju år. Tre veckors utbildning sen var det bara att ”köra upp” med lok och så var det klart. Håller tummarna för att den nuvarande regeringen som utlovat satsar rejäla resurser på järnvägen.
  Vilket öde att bli lämnad i en stuga i skogen.

  22 oktober, 2014 kl. 10:10 e m

  • Vi får väl hoppas att de får igenom de bra delarna av sin budget. Vågar inte tro för mycket på något ännu.
   Ja, han hade det inte lätt men det mesta ordnade sig utom jobb så han var tvungen att flytta tillbaka. Det har varit många prövningar i tingsrätten om barnen och han har fått många brev på svenska från svenska myndigheter, urdåligt!!!

   22 oktober, 2014 kl. 10:18 e m

   • Fdanonym

    Nä,de har ju ingen egen majoritet så just budgetomröstningen senare blir den stora prövningen,nyval eller inte.

    Sov så gott!! 🙂

    22 oktober, 2014 kl. 10:43 e m

 4. Ina

  Oj vad du är aktiv och har inplanerade trevligheter. Jag kanske ska försöka följa det exemplet lite. Du är ju också så otroligt social och lättaanpasslig annars hade ju detta aldrig gått så smidigt som det ändå gjort. Många skulle säkert låsa in sig i början men inte du inte 🙂

  Så bra att du har regelbunden kontakt med vården redan, det bådar gott ❤

  23 oktober, 2014 kl. 9:22 f m

  • Lite för aktiv för mitt eget bästa. Jag och min dotter ligger just nu helt utpumpade i soffan. Det känns verkligen att jag har gjort lite för mycket med hästarna men roligt var det. Jag är själv lite förvånad över att jag gillar att vara social men jag värnar fortfarande om min egentid. Den känns nödvändig. Visst är det bra att vården är snabb med att kalla mig men just nu är det lite väl mycket. Det lugnar nog ner sig snart och blir lite jämnare fördelat.
   Kram ❤

   23 oktober, 2014 kl. 7:25 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s