Min blogg om allt och inget

Landstinget i Östergötland har nog lite för lite att göra

De verkar vara jätteglada att jag har flyttat hit. Det är precis som om de tänker att ”nu har vi fått en ny medborgare, hon ska få ge oss mycket arbete”.  Att de mottagningar som har fått remisser från Östersund kontaktar mig är väntat och välkommet. Men i dag kom det tre brev från landstinget med olika kallelser. Förutom att jag ska träffa en läkare på reumatologmottagningen i början av november har jag även fått tider för mammografi och gynekologisk cellprovstagning. Dessförinnan har jag en telefontid med en läkare på kirurgmottagningen. Före det samtalet och även före mötet med reumatologläkaren ska jag lämna diverse prover. De närmaste fyra veckorna har jag alltså tre sjukhusbesök, två provtagningar på hälsocentral och en telefontid med läkare inbokade. Det är ju tur att jag har kommit hit och ordnar lite sysselsättning åt dem.

Jag fick impulsen att baka kakor i dag igen. Nytt recept med en smet med krossad ananas i och glasyr och kokos ovanpå. Jag lyckades trycka in även dem i frysen men nu kan jag nog inte baka mer på ett tag om jag  inte äter upp det på en gång. Den här gången somnade jag i alla fall inte medan de var i ugnen.

DSC_0268Jag har tillbringat ganska mycket tid framför datorn och har letat hus på hemnet. Det finns en del intressant men inte så många hus med två kök och lagom många rum. Några förslag har jag skickat till min syster och nu ska hon fundera lite (och jag också) och så får vi se om vi vill ha en visning någonstans sedan. Kanske borde vi ha lite is i magen och vänta på det absoluta drömhuset. Det är bara det att om vi hittar det så är det troligtvis för dyrt. Vi kan nog inte räkna med att få alla önskemål tillgodosedda, typ skog, sjö, två hushåll, inga renoveringsbehov, inhägnad tomt till hundarna och mysiga altaner eller balkonger. Vi vill båda ha minst tre rum var och det ska vara enkelt att dela av huset i två lagom stora delar. Det får inte ligga för långt ifrån Linköping heller eftersom min syster har en son som fortfarande bor hemma (en dotter också just nu men hon vill förmodligen hitta något eget). Jag ser väldigt mycket fram emot den dag då vi får ”flytta ihop”. Sällskap när man vill och privatliv när man känner för det. Vi är båda lika beroende av att få egentid men kan enkelt få sällskap när det känns rätt.

På två av mina promenadrundor kommer jag förbi samma hästgård, även får går i en hage, och i dag stod den här fina familjen så fint till och poserade snällt för mig. Jag vet inte om det är mamma, pappa och barn men jag vill gärna tro det. Fina är de i alla fall.

DSC_0266När jag ändå är inne på temat djur blir det ännu en bild på mina fina vovvar. Här talar de tydligt om att det är dags för mat.

DSC_0257

 

6 svar

 1. Ina

  Haha jag skrattade högt av vovvarnas krävande blickar 😀 Det gäller att inte släppa taget med blicken för då kan Du eventuellt tolka detta som att det kan väntas med maten haha 🙂

  Ska Ni flytta ihop, det har jag totalt missat, vilket inte är helt omöjligt eftersom jag varit och är lite i en bubbla nu (mer än vanligt) men så roligt!

  Verkligen bra att sjukvården tar ett stadigt tag om dig på en gång. Hurra för dom!!!!

  Kram!!

  17 oktober, 2014 kl. 8:33 e m

  • Ja, mina små sötnosar har stenkoll på när det är dags för mat eller kvällsmorot 🙂
   Min syster sa nästan direkt efter olyckan att hon ville hitta ett hus tillsammans med mig. Jag hade nog inte kommit på tanken själv men efter några dagar var jag helt såld på den idén. Vi måste ha varsitt hushåll och egna rum men kan dela t ex tvättstuga och trädgård. Vi kan hjälpa varandra med hundar och har alltid nära till sällskap om vi vill ha det.
   De är verkligen alerta här inom sjukvården. Inga tre månaders väntetid utan här går det undan 🙂 Hoppas bara att de är bra också.
   Kram!

   17 oktober, 2014 kl. 10:00 e m

 2. Hihi vilken gullig bild på voffarna 🙂 Och du är så söt du som bakar så mycket! De där kakorna lät megagoda, ta med en sådan till mig om två veckor 😀

  17 oktober, 2014 kl. 9:20 e m

  • Kanske jag gör, om inte din syster äter upp alla när hon är här nästa vecka 😉

   17 oktober, 2014 kl. 9:53 e m

 3. De är verkligen förtjusta i morötter:) de ser så glada och förväntansfulla ut, vilken härlig bild på hundarna. Fast det var kanske inte morötter denna gång:)
  Ha en fin dag !

  18 oktober, 2014 kl. 5:30 f m

  • Den här gången var det vanlig mat de väntade på men de gillar allt som går att äta och vet alltid när det är dags 😀

   18 oktober, 2014 kl. 6:00 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s