Min blogg om allt och inget

Slutspurt

Dagarna går så fort. Det är bra för jag är så spänd och förväntansfull inför att komma iväg.

I dag har jag kört sista vändan till tippen och inhandlat de sista flyttkartongerna. De ska fyllas med blommor och lite annat som ska packas i sista stund. Naturligtvis regnade det när jag skulle lasta ur all skrot på tippen men det var bara att dra luvan över huvudet och skynda på. Det känns alltid lika skönt när man blir av med onödigt skräp som inte är till någon nytta.

På eftermiddagen fick jag besök av en god vän och hennes hund. Det roliga med den hunden är att den är kolsvart trots att den räknas som en vit schäfer. Det är ca 10% svart schäfer i henne och den svarta färgen är tydligen dominant. Fin är hon i alla fall och hon fick faktiskt igång mina hundar några små mikrostunder. Hon ville leka och Kasper och Rex gjorde några små skutt några gånger men sedan fick det vara bra. Även om de är helt friska så börjar åldern ta ut sin rätt och de är så nöjda med att bara lukta lite och sedan lägga sig i sina korgar. Jag kunde inte motstå att sätta mig och ta emot all kärlek som hundarna gav så vi hade en liten gosstund på golvet.

IMG_20140926_174935

Lite sorgligt är det att det var sista dagen som jag fick vara dagmatte åt Raya, den schäfer som har hört till vår flock i flera år. Man märker inte så mycket av henne om dagarna för hon är lika lugn som mina vovvar men rätt som det är kommer hon och vill ha lite uppmärksamhet och hon myser gärna en stund om jag kommer och kliar henne på magen eller bakom öronen. Hon lovade att ta med husse och matte och hälsa på mig en sista gång innan jag flyttar men sedan dröjer det nog innan vi ses igen.

Hundarna är min räddning många gånger. Kravlös kärlek och en vilja att alltid göra sin matte glad är vad de erbjuder. Visst blir jag bunden av dem och har svårt att företa mig en del saker men allt jag får av dem gör att uppoffringen känns väldigt liten. Kasper kunde gärna få hålla sin tunga i styr lite mer men om man tänker på att hålla munnen stängd så gör det inte så mycket.

Jag tog in bilens instruktionsbok för att försöka lära mig lite om hur den ska skötas och om vad man ska tänka på innan en långresa. Det verkar vara ungefär som jag trodde. Kolla olja och lufttryck är väl det viktigaste. Spolarvätska och glykol blir nog aktuellt lite senare. Lite i taget och i lagom takt, annars blir det för mycket att komma ihåg. Jag har diverse vätskor och tillbehör men det mesta är nerpackat nu. Oljan har jag inte packat ännu och det kanske är bäst att ha den i bilen sedan ifall den skulle behövas. Förmodligen är det onödigt. Så snabbt ska väl inte oljan minska och om jag kollar den regelbundet kan jag nog förvara flaskan i förrådet. Det här är en helt ny värld för mig – spännande och mystisk – men jag ska nog bli vän med allt detta också så småningom

4 svar

 1. Av vad jag sett på en tidigare bild du laddat upp så är det en rejäl och bra bil Du har.Den nuddar väl knappt asfalten när Du trycker lite på gasen:). Jag fattar det inte,min bil drar olja fastän den inte har så många mil på mätaren.Det var annat på Amazonernas tid:).
  Djur är fint,de har skänkt mig tröst och glädje många gånger.Jag har en gång i tiden haft en vit schäfer.Den var dock vit.En riktigt underbar hund.
  Ha en fin kväll !!

  26 september, 2014 kl. 8:56 e m

  • Haha, ja den bilen skrattade jag mycket åt när min man ville köpa den. Han retade sig alltid på BMW-förare som han ansåg gjorde som de ville och trodde att de ägde vägen. Han fick stå ut med många pikar från mig om det. Jag är en ganska laglydig förare som tycker att det är dumt att dra på sig böter i onödan så gaspedalen åker bara i botten när jag behöver axa rejält, t ex när jag kör ut på motorvägar och vid omkörningar (säkra sådana). Jag gillar den så jag behåller den så länge jag har hundarna. Sedan blir det nog en mindre bil.
   Jag gillar nästan alla sorters djur men hundar toppar absolut listan. Schäfrar är härliga men ganska pipiga och veka. Det är otroligt synd om dem när de gör sig lite illa 🙂
   Kramar till dig och ha en skön helg!

   26 september, 2014 kl. 10:02 e m

 2. ina

  Vilken supermysig bild!! Jag blev tvungen att krama min hund rätt hårt mot hennes vilja nu bara därför haha – jättvarmt fångad bild ❤
  Ja nu är det bara några dagar kvar, jag förstår att det ska bli skönt att komma iväg eftersom det nu är bestämt sedan ett tag. Det känns som länge sedan det bestämdes men det är ju inte alls så lång tid sedan.. Tiden är så märklig.
  Hur lång tid räknar Du med att bilresan tar? Man kan ju också göra ett stopp på macken på vägen när man ändå ska ta en kaffe och kolla olja och spolarvätska åtminstone 🙂
  Stor kram

  26 september, 2014 kl. 9:45 e m

  • Ja, man får passa på att njuta när tre härliga hundar vill gosa samtidigt 🙂 Min väninna var snabb med kameran så det blev ett kul minne.
   Resan går till Åkers styckebruk i Södermanland på måndag och dit tar det nog 7-8 timmar i vanliga fall. Men jag och min dotter ska ta det lugnt med många pauser och hundrastningar så klockan kanske hinner bli ganska mycket innan vi är framme hos min svärmor. På tisdag fortsätter vi och har ca 2,5 timmars resa kvar då. Du förstår nog att jag är jättenyfiken på hur min lägenhet ser ut. Det ska bli väldigt spännande. Min syster möter oss där med nycklar och hyresvärden kommer också dit under dagen. Ska bli kul att träffa honom igen. Det var många år sedan sist 🙂
   Oljan klarar jag av att kolla själv och instruktionsboken har tydliga bilder på var man ska fylla på andra vätskor så det är nog inga problem. Men om det dyker upp något som jag inte löser själv så har jag inte svårt att be om hjälp på någon mack. Allt kommer att gå bra och jag ska trivas i min lilla lägenhet och i mitt nya samhälle 🙂
   Minst lika stor kram till dig också ❤

   26 september, 2014 kl. 10:12 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s