Min blogg om allt och inget

Dagar med glädje, sorg och eftertanke.

Jag visste att det skulle bli bra när Maritha, min svägerska, kom hit. Det blev mycket lättare att komma igenom bröllopsdagen med henne här. Att kunna prata om någon vi båda kände väldigt väl och minnas alla de tillfällen vi hade gemensamma var den medicin som behövdes för att må bättre. Naturligtvis kom vi in på en del jobbiga delar men allt ska bearbetas så det var helt ok.

Jag hade redan innan plockat ca 6 liter lingon på vår lilla skogsplätt men vi lyckades nog få ihop minst lika mycket till. Vi har varit ute lite då och då och fyllt våra små kärl och däremellan har vi kokat sylt och vilat våra värkande ryggar, ben och händer. Förutom läckert röda bär fick vi även njuta av vackert ljus över sjön och stranden var inte det sämsta stället att vila från bärplockandet en stund.

DSC_0114Det har mestadels varit riktigt skönt sensommarväder och det är skönt att få njuta länge av värmen men samtidigt känns det lite konstigt och jag har varit inställd på höst ett tag. Men det gör inget att det blev sommar igen, dagarna är härliga och kvällarna sköna med ofta mäktiga färger när solen är på väg ner. Att morgnarna är ganska kyliga är bara skönt och jag tar gärna på lite mer kläder och andas lite kallare luft.

DSC_0118I dag har vi varit ganska aktiva. Vi började med att åka till kyrkogården och vi lämnade en bukett och ett ljus vid minneslunden. Det blev en ny, lite oväntad reaktion när jag i morse plockade ihop de växter jag ville ge Kenneth. Tanken att jag gjorde i ordning växter till min döda man för att sätta på kyrkogården var så bisarr och overklig. Hur lång tid ska det egentligen ta innan man verkligen förstår? Kenneth brydde sig inte mycket om blommor men jag plockade några vilda sommarblommor och arrangerade i en grankvist. Runt om satte jag kvistar från den rönn jag skrev om i ett tidigare inlägg. Jag har aldrig sett sådana färger på andra rönnar och Kenneth och jag har beundrat den många gånger. Det var så fint vid minneslunden och vi satte växterna i en vas bredvid ljuset som fick plats i en ljushållare med ett litet tak. Massor med vackra buketter var placerade vid den vattenfyllda stenbrunnen med det rinnande lilla vattenfallet.

DSC_0126Vi gjorde några ärenden på stan och sedan blev jag bjuden på lunch i Arctura, ett vattentorn med en restaurang i toppen som bjuder på en fantastisk utsikt över Östersund. Vi hade tur med bra sikt och maten var väldigt god. Man brukar inte bli besviken när man äter där.

Lite senare tog vi oss till Ica Maxi där det var tjejkväll på hälsa- och skönhetavdelningen. Det var ganska trångt och inte något jag vanligtvis känner mig bekväm med men vi tog oss fram i trängseln och smakade på cider, tilltugg och fick varsin liten påse med diverse roliga saker. Jag köpte två niveaprodukter och då fick vi lite extra tilldelning på gratispresenter så vi var ganska nöjda när vi efter bara en kort stund tog oss iväg därifrån.

DSC_0128Om någon undrar hur det går utan mina giftpinnar så kan jag berätta att än så länge går det bra. Fortsättning följer…

2 svar

 1. Ina

  Vilken blandning av upplevelser och känslor ❤ Jag kan inte ens föreställa mig mycket av det Du går igenom!

  Jag har faktiskt undrar över just cigaretterna 🙂 Vilken fin bukett!! Kram ❤

  11 september, 2014 kl. 11:30 e m

  • Ja, det svänger väldigt mycket bland känslor och tankar just nu. Det kommer nog att vara så under lång tid så det är bara att vänja sig.
   Visst saknar jag cigaretterna men jag vill inte vara rökare och egentligen är det ganska enkelt att låta bli. Det gäller bara att man själv är säker på att det är det man vill för ingen annan kan ge samma motivation.
   Kram ❤

   12 september, 2014 kl. 5:30 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s