Min blogg om allt och inget

Sommar igen och jag har packat sommarkläderna

Jag kanske är lite för ivrig och snabb med att få allt nerpackat. Kläder är bra som utfyllnad i flyttlådor med diverse småplock så det har försvunnit ganska mycket från garderober och lådor. Inte trodde jag att det skulle bli drygt 20 grader varmt igen och att vattnet skulle hålla en temperatur på 17-18 grader. I går hade det suttit fint med något annat än jeans men när man inte kan tänka så får man stå för konsekvenserna. Ni kanske undrar varför jag inte packar upp lämpliga kläder igen. Det hade jag kunnat göra om jag visste var de finns. Jag har ca 40 flyttlådor i olika storlekar i carporten och jag har ingen aning vad som finns var. Det enda jag vet är att smålådorna ska till köket för det är mest porslin och andra kökstillbehör i dem.

Jag trodde att jag skulle behöva annonsera ut massor av saker på blocket men hittills har jag blivit av med nästan allt jag inte ska ta med mig eller lämna kvar. Det som återstår är två våningssängar och ett furuskåp. Ja, och så gasolgrillen som ingen vill ha. Stor och otymplig och inte särskilt väl rengjord står den där den har stått oanvänd i minst ett år.  Den får nog hamna på tippen när någon kan hjälpa mig att forsla dit den. Sängarna och skåpet kanske jag blir av med snart. En kompis dotter har köpt en stuga som behöver möbleras och hon ska komma och titta på en av sängarna och skåpet i dag. Jag har ev en spekulant på den andra sängen också men där måste måtten kollas så att den får plats. Troligtvis blir det för trångt men vi får väl se.  Om jag inte kan bli av med den funderar jag på om jag ska ta med mig den när jag flyttar och placera mina elevationsmadrasser i den. Då blir det ju mycket mer plats för bäddsoffan i sovrummet och även om det inte blir så snyggt så blir det i alla fall praktiskt.

På måndag ska jag sluta röka! Som före detta rökare var det den lasten jag tog till för drygt tre månader sedan men jag har hela tiden sagt att jag inte ska vara rökare när jag blir östgöte. Att jag har bestämt mig för att sluta just på måndag är för att då kommer min svägerska, som är ickerökare, och det känns lättare att klara det när jag inte är ensam. Jag har gjort några halvhjärtade försök tidigare men då har jag inte varit ett dugg motiverad. Nu känns det som rätt tillfälle att sluta med de dumheterna och jag tror nog att jag har karaktär nog att genomföra det. Nu, när jag har skrivit om det här, blir pressen lite större att klara det så det ska säkert gå bra.

Nu ska jag åka iväg och köpa fler flyttkartonger. Det är inte klokt vad mycket pryttlar man samlar på sig. Ändå är det bara fem år sedan vi flyttade hit och då gjorde vi oss av med massor av saker. Även inför den här flytten har jag slängt och sålt massor men troligtvis har jag alldeles för många saker med mig och en del kanske får stå ouppackat till nästa flytt (min lillasyster letar febrilt efter ett ställe där vi kan bo väldigt nära varandra). Sedan ska jag försöka njuta lite av den sista sommarvärmen. Jag får väl kavla upp byxbenen och något linne har jag nog kvar så det löser sig. Bada vill jag nog inte göra och skulle det kännas väldigt lockande så får det bli i underkläderna.

4 svar

 1. Ina

  Visst är det märkligt att man åter igen blir förvånad över vårt lands nyckfulla väder? 🙂 Jag har personligen tyckt det varit så skönt med kyligare temperatur så är inte så förtjust i den kallade finska värmen. Du är bra på att packa, tänk så skönt att inte behöva den stressen över sig in i det sista.
  Lycka till med att sluta röka. Jag är själv före detta rökare och vet hur svårt det är att sluta. Men du kommer nog att klara av det. Stor kram!!!

  6 september, 2014 kl. 1:01 e m

  • Det har varit en jätteskön dag här idag igen men luften är lite annorlunda så det känns inte lika varmt som tidigare. Det har funkat bra med jeans och t-shirt. Varenda gång jag har packat fullt i en kartong känner jag mig väldigt nöjd. Och jag blev av med både skåp och våningssäng så nu har jag ett problem mindre 🙂 De fick med gasolgrillen på köpet och det var vi alla nöjda med.
   En del av mig tycker att det ska bli väldigt skönt att slippa ha koll på var cigaretter och tändare är, inte lukta rök och må bättre i halsen. En annan del är lite ledsen för att det ska ta slut men jag har laddat upp med godis så jag kanske lyckas få tillbaka några av de kilon jag tappat förut 😉

   6 september, 2014 kl. 4:47 e m

 2. Jag har alla sommarkläder i garderoben men har lite svårt att förmå att dra på dem igen! Det mentala är liksom inställt på andra kläder efter de 2 veckor med ganska kyligt väder som var. Nu har vi 23 grader men det funkar med jeans och top. Jag slipper ju dessutom raka benen!
  Hade gärna tagit din grill men det är ju inget man stoppar i en resväska precis!
  Kramar!

  7 september, 2014 kl. 2:39 e m

  • Det funkar faktiskt bra med jeans och t-shirt och det är precis som du säger att nu är man inställd på att det är höst. Luften är härligt skön nu och jag längtar inte alls tillbaka till sommaren.
   Grillen försvann tillsammans med säng och skåp. De fick den på köpet och var glada och nöjda med det. Jag är glad att jag slipper kånka med den till tippen.
   Kram!

   7 september, 2014 kl. 4:20 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s