Min blogg om allt och inget

Tomt

I går var det egentligen en av sommarens skönaste dagar. Solen värmde precis lagom mycket och det fläktade lite. Molnen höll sig på sin kant hela dagen och det var en perfekt dag för att bara njuta. Men jag kände bara tomhet och hade ingen lust med någonting. Efter att min svägerska åkt iväg med tåget på morgonen kom känslan av ensamhet och hopplöshet igen. Jag, som alltid tyckt om ensamhet i lagom mängd, känner inte alls igen min reaktion. Det är inte konstigt alls utan snarare självklart att det känns jobbigt. Det som är lite konstigt är att jag mår så bra när jag har sällskap och just då är jag inte ett dugg orolig för hur jag ska må när det blir tomt igen. Jag känner mig övergiven trots att jag tänker att jag absolut inte är övergiven. Kenneth har inte lämnat mig för att han valde att göra det så det är ingen bitterhet i mina känslor men emellanåt kan jag tänka att jag hade velat följa med honom hellre än att vara den som blev kvar. Det går snabbt över igen för visst vill jag leva och jag ser faktiskt fram emot min flytt och min nystart. Det är bara så tråkigt och ensamt och ibland meningslöst att gå här när inte den jag älskade så mycket kan vara med mig. Jag satt och tuggade i mig en macka till lunch och tittade ut över sjön och då kom de som äger bryggan närmast min med packning för en skön dag på sjön. De packade ner allt i sin båt, vinkade åt några vänner som kom i en annan båt och gav sig iväg för att njuta av dagen. En annan dag hade jag bara konstaterat att det såg härligt ut men nu tänkte jag att det där var vi en gång i tiden när vi gjorde många båtutflykter. Himlen var periodvis full av fallskärmshoppare och dagen var så fylld av aktivitet för alla och jag bara satt där och hade inget bättre för mig än att återigen ta mina hundar och gå ner till bryggan några timmar. Om det börjar låta som självömkan så har ni lite fel. Jag tycker fortfarande inte synd om mig själv. Jag bara saknar.

DSC_0041

 

Jag och min svägerska har haft en skön vecka tillsammans. Vi har inte gjort så mycket utan mest bara låtit dagarna gå. Det har varit både skönt sommarväder och några rejäla åskväder med störtskurar och vi har rättat oss efter vädret i våra aktiviteter här. Jag har aldrig varit med om en liknande sommar här förut och det är nästan som om vädret ger mig en avskedsgåva i form av den bästa sommaren någonsin. Någon gång varje sommar brukar badtemperaturen komma upp i drygt 20 grader men i år har det varit 24 grader i nästan en vecka och efter det har det stannat på mellan 20 och 22 grader hela tiden. Helt otroligt och ovanligt. Kasper har hunnit tugga sönder många bollar vid vattnet. Han måste alltid tugga ett tag på sin boll när han har simmat ut och hämtat den och till slut fylls de med vatten och sjunker eller så spottar han ut resterna av sina bollar på stranden. Han vet ju att matte bara tar fram en ny boll till nästa gång.

DSC_0016 DSC_0021 DSC_0022 DSC_0033 DSC_0037Vi hade bestämt att vi skulle åtminstone ta oss in till Östersund och shoppa lite när det var bra väder för det. Det blev ett bra avbrott och roligt att få uppleva lite folkliv ett tag. Vi gjorde några reafynd och sedan blev jag bjuden på väldigt god middag på en uteservering. Jag åt tournedos och min svägerska beställde röding. Vi var mycket nöjda över våra val båda två och vi roade oss med att titta på folk som gick förbi samtidigt som vi försökte att äta långsamt och njuta av maten. Vi åt ingen efterrätt på restaurangen utan i stället gjorde vi några fynd till och sedan vandrade vi ner till badhusparken där de har otroligt goda mjukglassar. Jag blev bjuden på en sådan också och jag försökte att inte vara så väldigt svensk och protestera. Efter en liten invändning sa jag tack och slickade glatt i mig min glass.

DSC_0023 DSC_0026Nu är det bara två dagar kvar tills nästa besökare kommer. Min son kommer med tåget och min storasyster bilar hit tillsammans med en av sina döttrar. Det blir lite liv och rörelse igen och nästa gång jag blir ensam är det bara en dryg månad kvar tills det är dags för flytt.

7 svar

 1. Ina

  Fina du, kanske du mår så pass bra vid sällskap eftersom de flesta av de du träffar har en stark anknytning till Kenneth och det därför känns som att en del av honom är med.
  Det låter ju ändå som bra portioner sällskap och ensamhet, mer sällskap än ensamhet, om några dagar har du besök igen.
  Det låter som Ni haft så fina dagar och dina bilder är så vackra att se. Tänker mycket på dig. Kram!

  10 augusti, 2014 kl. 7:00 e m

  • Tack snälla Ina för att du finns där och för din omtanke. Du har nog rätt i dina tankar om att jag trivs med folk som har anknytning till Kenneth. Det blir så naturligt att prata om honom när vi känner för det utan att det ska bli för mycket och kännas obekvämt. Kram!

   10 augusti, 2014 kl. 7:31 e m

 2. .

  Men du, om det hade varit självömkan du kände så tror jag faktiskt inte att någon hade kunnat påstå att det inte är okej i en sån här situation. Älskar dig och är glad att du slipper vara ensam så mycket ❤

  11 augusti, 2014 kl. 7:01 f m

  • Jag vet att det skulle vara ok men jag har så svårt för att tillåta mig att tycka synd om mig själv. Inget blir bättre av självömkan utan det drar bara ner mig ännu mer. Styrka och framtidshopp ska hädanefter vara mina ledord. Älskar dig också och är glad att du och dina syskon också verkar ha hittat en styrka ❤

   11 augusti, 2014 kl. 8:39 f m

   • .

    Det är bra att du vet vad du själv mår bäst av ❤

    11 augusti, 2014 kl. 11:25 f m

 3. Ina

  Skulle precis skriva till det som redan skrivits 🙂 att det faktiskt är ok att tycka synd om sig själv. Kanske tom lite nödvändigt i processen. Kram igen

  11 augusti, 2014 kl. 12:41 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s