Min blogg om allt och inget

Oplanerad loppis

Det var en granne som sa att det var som en loppis hos mig och faktiskt så stämmer det. En ganska utdragen loppis där folk som hälsar på mig erbjuder sig att köpa saker jag inte vill eller kan ha kvar. Diverse apparater, fiskegrejer, husvagn, skoter, traktor, stege, båt med snurra och ankare, vinsch, motorsågar (både hela och trasiga) och diverse småsaker har hittat nya ägare. En del har jag tagit betalt för och annat har fått följa med på köpet. Det börjar bli tomt i redskapsbod och i carport och det känns väldigt skönt. Vissa grejer har jag inte vetat vad de är och senast i går sålde jag en elvinsch och det var bara ren tur att den kabel som hörde till fanns kvar. Jag har slängt så mycket elskrot som jag inte har vetat vad det ska vara bra till men ännu en gång hade jag tur att någon hann hitta den före mig.

Samtidigt som jag har blivit av med många saker har jag fått hjälp att bedöma vad som är bra att ha kvar. Nu senast fick jag bekräftelse på att vinterdäcken håller en säsong till. Jag tyckte de såg ganska slitna ut men jag fick höra att ”där nere i södern duger de en vinter till” och det stämmer säkert.

De senaste dagarna har jag flängt omkring i diverse ärenden. Hos optikern blev jag av med drygt 4000 kr för nya progressiva glasögon och optikerläsglasögon. Det har varit provtagning och avslutning av bouppteckning och en vända på stan bland alla försäljare som samlas under Yranveckan. Trångt och alldeles för mycket folk och jag flydde hem till Optand så fort jag kunde. Det lär vara ännu mer kaos från torsdag och över helgen när festivalen är i full gång och jag tänker hålla mig på behörigt avstånd tills det är över. En visning har hunnits med också och jag hoppades att det var för sista gången. Jag borde vara tacksam för att det dyker upp fler spekulanter och jag är det men det vore skönt om allt blev klart snart. Budgivningen håller på för fullt men fortfarande hör fler intresserade av sig till mäklaren. Det blir minst en visning till och förhoppningsvis vill fler vara med och trissa upp priset. Det kan bli riktigt bra om det fortsätter som i dag men ännu är jag inte helt nöjd.

4 svar

 1. anette

  Har hjälpt bror att flytta och obönhörligt fylls bilen med saker han tycker jag kan ta!
  Ett skåp till minstingens rum samt en kaffe och glöggservis som dottern nu omsorgsfullt packar ner i flyttahemifrånlådan!
  Håller tummarna för budgivningen!
  Kram ❤

  29 juli, 2014 kl. 10:28 e m

  • På ett sätt är det bra att flytta – man gör sig av med väldigt mycket skrot som annars blir bra-att-ha-grejer. Jag börjar känna mig hoppfull om att huset ska vara sålt när jag flyttar om två månader 🙂
   Kram tillbaka ❤

   30 juli, 2014 kl. 7:45 f m

 2. Åh mamma, jag är glad att du gör saker och träffar vänner. Jag älskar dig så jag blir alldeles varm ❤

  30 juli, 2014 kl. 12:14 f m

  • Min allra minsta och gulliga älskling, du är så rar och jag älskar dig minst lika mycket ❤

   30 juli, 2014 kl. 7:42 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s