Min blogg om allt och inget

Tre härliga och lata dagar

Min lillasyster lyckades för en gångs skull pricka in sin resa hit vid rätt tillfälle. I tre dagar har vi mest bara legat på bryggan, kastat lite frisbee och boll till hundarna och tagit snabba dopp i en lite kylig Storsjön. Kul att kunna bjuda på lata dagar i solen sista sommaren hon kan komma hit. Kasper blir väldigt lycklig när hans moster kommer (ja, jag vet att man inte ska förmänskliga hundarna men hon vill vara moster till honom). Det är precis som om hon tar över husses roll när hon är här. Likadant är det när äldsta dottern kommer. Då tyr han sig till henne och jag är glad att han har folk som han älskar omkring sig. Jag har fått tillbaka min gamla roll igen. Nu duger jag och han vill t o m gosa med mig emellanåt men den stora kärleken ger han till andra. Rex däremot är mattes hund men älskar alla andra också. Min syster har med sig sin egen fina Nalle också så vi har många mysvovvar omkring oss.

DSC_0023 DSC_0024 DSC_0027 DSC_0032 DSC_0038

På kvällen den tredje dagen, igår alltså, tyckte jag att det räckte med att slöa så jag satte min syster i arbete. Haha, är det någon som tror mig när jag skriver så? Hon tjatade sig till att få göra något och vi plockade ihop en stor mängd skrot som vi ska ta till tippen i morgon. Hon är väldigt bra på att samla ihop skrot. Hon tog resolut fram en del saker som jag hade packat eller tänkt packa och sa att ”det här behöver du inte och om du så småningom gör det så är det billigt att köpa nytt och fräscht”. Hon har ju så rätt i det men det är svårt att göra sig av med alla gamla leksaker som kanske framtida barnbarn vill leka med eller alla hopfällbara små strandstolar som har börjat få lite rostfläckar men funkar bra. Det lär bli fler lass och kanske är det bra om hon hjälper mig att sortera även nästa gång. Jag anar att mitt flyttlass blir lite mindre med hennes bestämda uppfattning om vad som är värt att ta med.

 

4 svar

 1. Ina

  Så härligt det ser ut!! Det här med att rensa behöver man nästan alltid hjälp med, kanske inte själva slängandes utan just vad som ska slängas. Jag hade en person till hjälp en gång som jag knappt kände när jag rensade fullbelamrade garage och förråd. Han ifrågasatte mycket jag ville spara. Att få tänka till en extra gång hjälpte mycket 🙂

  14 juli, 2014 kl. 9:56 e m

  • Man blir nog lite blind för vad man behöver och vill gärna behålla så mycket som möjligt. Bra med någon som ser lite mer klart och realistiskt på allt.

   14 juli, 2014 kl. 10:02 e m

 2. En del är ju dessutom mer sparare än andra! Mannen är hopplös. Många kanvarabraatthasaker! Har hjälpt att rensa massor till vårt samboliv (hm, en del åkte utan hans vetskap oxå och han har inte saknat dem än;-)

  15 juli, 2014 kl. 9:57 e m

  • Haha, så nu väntar du bara på att han ska sakna något och börja leta. Det kan ta flera år innan han kommer på att han behöver något som han tror att han har kvar.

   16 juli, 2014 kl. 5:28 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s