Min blogg om allt och inget

Underbara sommar

Äntligen är den här. Jag försöker att bara njuta av den så mycket jag kan och slå bort alla arga tankar över att jag snart aldrig mer får uppleva sommar i Optand igen. Jag trodde att jag var arg på de som kommer att köpa mitt hus men jag har kommit fram till att det nog mer är avundsjuka jag känner. Det var visning i går igen och ett par kom tillbaka för andra gången. De hade med sig en kunnig person som kröp omkring på vinden, under huset och undersökte alla möjliga vinklar och vrår. Det måste ju betyda att det åtminstone finns någon intresserad och presumptiv köpare. Några andra var också intresserade så jag hoppas att budgivningen snart kommer igång. Sedan kommer skräckmomentet när jag måste skriva på köpekontraktet och säga farväl för alltid. Vill inte men vill samtidigt bli av med allt ansvar för ett hus.

Sara och jag åkte iväg med hundarna under visningen. Vi gick en liten runda vid Lillsjön men eftersom vi hamnade i en regnskur blev det inte så långt. I stället åkte vi en runda runt Brunflo och stannade en stund på rastplatsen där. Vi kom tillbaka lagom tills de sista intresserade personerna skulle åka och sedan var det så skönt att komma in i ett ovanligt välstädat och fint hus och bara sätta sig och inte bry sig om något utom att bara vara.

DSC_0077Tidigare i veckan har vi haft finbesök. Kenneths yngsta systerdotter och hennes familj kom hit och livade upp tillvaron för oss. Lekande och glada barn är bland det bästa för att få upp humör och glädje. De lekte mycket vid stranden och badade i 14-gradigt vatten. Både de och jag letade efter fina stenar att ta med härifrån och vi hittade en bunt var. Det finns så väldigt många olika slags stenar här på stranden med alla möjliga färger och mönster och det är bra minnen att dekorera med på olika ställen.

DSC_0041 DSC_0042 DSC_0044 DSC_0048 DSC_0071Jag, Sara och Christoffer har hunnit med några sköna stunder på bryggan i sommarvärmen. Att fika på bryggan är något speciellt och väcker många minnen. I dag verkar det bli en toppendag och det blir nog att pressa på bryggan några timmar innan jag ska iväg och hälsa på goda vänner på eftermiddagen. Roligt att bli bortbjuden på middag och jag behöver nog lite förströelse men samtidigt har jag ingen längtan efter att ha kul. Men det är människor jag tycker mycket om och trivs med så det kanske släpper lite och ger mersmak.

DSC_0035DSC_0031I morse gick jag min vanliga morgonrunda i det som tidigare var skog. Nu är det mest ett kalhygge men nu har man sjöutsikt en stor del av vägen och nya växter börjar dyka upp. Lite tråkigt är det nog för de som bor där att avskildheten försvann men jag gillar min nygamla runda och tycker att det är ganska fint.

DSC_0074 DSC_0075

Nu har jag inte tid att skriva mer. Det är dags att ta på bikinin och gå ner och ta vara på sommar och sol. Kasper vill nog att jag ska kasta lite boll åt honom också så jag börjar väl med det så att han får blöta ner sig ordentligt och bli lite sval. Jag badade faktiskt också igår. Det var 14 grader och isade om benen när jag var i lite för länge men några snabba dopp klarade jag av. Förhoppningsvis är sjön någon grad varmare i dag så att det blir lite mer njutningsfullt.

DSC_0034

10 svar

 1. Peter Wester

  Sköt om dig och ha en riktig bra sommar!

  9 juli, 2014 kl. 11:30 f m

  • Tack, det ska jag och detsamma till dig.

   9 juli, 2014 kl. 1:48 e m

 2. Elin

  Tusen tack för din otroliga gästfrihet! Jättemysigt att få komma och hälsa på!
  Det är fantastiskt vackert i Optand, men du hittar nog nya smultronställen:)
  Kramar!

  9 juli, 2014 kl. 4:28 e m

  • Jättekul att ha er här. Synd bara att det inte blir fler gånger här men vi ses i Bestorp lite senare 🙂

   9 juli, 2014 kl. 9:22 e m

 3. 14 grader! är du tossig människa! jag badade i sjön idag men det var nog modiga 20 grader!
  Fast det känns rätt kallt när man går i när man suttit i solen och det är 30 grader ute!
  Varmt att jobba i köket men satan så skönt när man bara kan gassa i solen sen!

  9 juli, 2014 kl. 8:53 e m

  • Haha, ja jag är nog inte riktigt klok men det var nödvändigt om jag skulle orka med solen. I dag var det nästan 17 grader och mycket skönare 🙂

   9 juli, 2014 kl. 9:21 e m

 4. Junie

  Tror aldrig jag sett Sara så brun förut :O

  10 juli, 2014 kl. 7:06 f m

  • Ändå sitter hon mest under parasollet men kommer ut i solen emellanåt 🙂

   10 juli, 2014 kl. 8:01 f m

  • Bilden är mörk. 😉 fast litt brun har jag nog allt blitt!

   10 juli, 2014 kl. 3:42 e m

   • Junie

    haha ❤

    11 juli, 2014 kl. 7:04 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s