Min blogg om allt och inget

Min lägenhet

Nu har jag pratat med min blivande hyresvärd och han måste vara den mest engagerade hyresvärd som finns. Visserligen känner vi varandra, eller har känt varandra för över 20 år sedan, men jag tror inte att det bara är mig han månar om utan alla sina hyresgäster. När man hör honom prata om hur roligt han tycker att det är med denna fastighet och hur mycket han planerar att göra så rycks man med och blir alldeles lyrisk. Han har faktiskt varit här i Optand några gånger men från bilderna på hemnet kände han inte igen mycket av det han såg då.

Det är bestämt att jag ska få en tvåa som helrenoverades för något år sedan. Om jag sedan tycker att den lägenhet som ska renoveras härnäst blir finare så får jag gärna flytta över till den när den är klar. Planlösningen kommer att vara lite annorlunda och den nya lägenheten blir några kvadratmeter större. Vi får väl se hur jag gör med det, de verkar fina båda två.

Huset ligger i en ekbacke och bara det låter exotiskt för mig. Jag har tittat på satellitbild över området och jag kan nog inte annat än trivas där. Skogar, sjö och närhet till affär och buss. Förbättring av utemiljön är på gång och lägenheterna ska skärmas av lite mer från varandra för att skapa lite avskildhet. Det blir inga problem att sätta upp ett provisoriskt staket för hundarnas skull. Han sa bara att ”det ordnar vi”. Hyran för denna fina lägenhet med helkaklat badrum, fräscht kök med häll och inbyggd ugn och värme inkluderat blir ca 3800:- Helt ok enligt mig.

Jag har pratat med mäklaren i dag också och tydligen finns det flera intresserade. Det är fler som vill komma och titta så det blir en visning till nästa tisdag. Hoppas det räcker med visningar sedan och att budgivningen kan börja (och att några vill vara med på den). Det skulle vara så skönt att få besked om att någon köper mitt hus. Flytten är preliminärt bestämd till 27-28 sept och det känns alldeles lagom.

Jag har även bokat tid på reumatologmottagningen för att äntligen börja ta mina sprutor. På onsdag ska jag dit och lära mig hur man gör och få information om diverse saker runt det. Förhoppningsvis hjälper de och gör livet lite lättare. Mycket på gång nu alltså och det är väl lika bra att fixa allt på en gång.

4 svar

 1. Ina

  Men vad härligt att få en engagerad hyresvärd och att du får en så nyrenoverad lgh, det gör ju ofta en del för bekvämligheten. Och alltid extra plus med trevliga medmänniskor.

  30 juni, 2014 kl. 6:48 e m

  • Det känns faktiskt väldigt bra.

   30 juni, 2014 kl. 7:48 e m

 2. anette

  Känns nog ganska skönt att få starta om lite med nytt ändå kan jag tänka mej. Engagera sej i nytt hem och lite nytt umgänge. Blev mycket nytt nu såg jag men du förstår ju vad jag menar!
  Ser fram emot att vi blir stadsgrannar!

  2 juli, 2014 kl. 12:04 f m

  • Det känns både roligt och lite läskigt. Jag ser också fram emot att kunna träffas.

   2 juli, 2014 kl. 5:40 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s