Min blogg om allt och inget

Orolig och lite arg

Jag brukar av principskäl inte skriva politiska inlägg men nu måste jag bara få ge uttryck för min oro och bestörtning. Vart är vi på väg och varför? Vad är det som får vissa att känna att de är värda mer än andra och tro att de ska vara välkomna överallt i världen när de själva är så inskränkta att de inte ens tycker att vi ska hjälpa människor som lider? Ingenting kan få mig att förstå denna inställning och hur  mycket man än hävdar att kulturkrockar är skadliga och att alla ska inrätta sig efter vår kultur för att få vara här så får jag inte in i mitt huvud att det ska få vara avgörande för om människor är välkomna hit.

Jag gillar inte alla seder och bruk från andra kulturer men jag gillar inte heller allt som är s k svenskt. Rötägg finns inom alla grupper och varför ska de största rötäggen få göra livet svårt för människor som inte vill annat än att få leva med sina familjer i fred och utan förföljelse eller förtryck.

Nu är tydligen rasism och förtryck på väg att ta plats ordentligt i många länder och jag blir alldeles förskräckt. En del av mig vill bara vända dem ryggen och inte se dem men en annan del av mig blir så fruktansvärt arg. Är så stor del av oss européer så stora egoister och så trångsynta svin utan minsta empati (jag ber om ursäkt till alla grisar som är mycket trevligare än så)? Lite stolt kan jag vara över att vi svenskar i alla fall har lite mindre andel idioter här men ändå är de även här alldeles för många.

Jag är faktiskt rädd. Tack alla som kämpar mot detta. Alla från moderater till vänsterpartiet ska ha en eloge för att de gemensamt tar avstånd från detta. Alla ideella som gör mycket för att motverka rasisternas budskap är guld värda och ger lite hopp. Men jag är i alla fall riktigt rädd för vart det ska bära och även om jag helst vill ignorera detta så går det inte att gömma sig längre.

4 svar

 1. Junie

  Ja… jag fattar inte hur folk kan undgå att lära sig av Europas historia. Vill de ha en till förintelse, eller vad är det frågan om 😦

  26 maj, 2014 kl. 11:18 f m

  • Jag tror inte att de tänker så långt. Egoistiskt revirtänk och felaktig propaganda är nog grunderna och de späds på med att man vill tillhöra en gemenskap och bli av med lite aggression. Ungefär som de värsta fotbollssupportrarna som bara är ute efter att skrika och bråka tillsammans med likasinnade och där bara ”deras” lag duger. Det är min alldeles egen analys och den kanske inte alls stämmer.

   26 maj, 2014 kl. 12:11 e m

 2. Rädd är rätta ordet! Fruktansvärt otäckt. Det finns alldeles för mycket okunskap!!!

  26 maj, 2014 kl. 1:26 e m

  • Ja, och det läskiga är att de som har dessa åsikter tror att de sitter inne med den rätta kunskapen.

   26 maj, 2014 kl. 2:38 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s