Min blogg om allt och inget

Hur mår jag egentligen?

Jotack, det är faktiskt helt ok. I alla fall om man utgår från de problem jag har och vilka förutsättningar som finns. Jag har kommit så långt nu att jag kan trava på uppför vår backe och fortsätta en bra bit till i ganska god takt. Inte i min gamla takt men i alla fall i Kenneths takt. Jag ger mig inte ut på några riktigt långa promenader men upp till en timme klarar jag ganska bra. Då minskar takten något sista halvtimmen men jag tycker att det är så skönt att ha kommit så långt och att magen inte protesterar mer än den gör.

Jag sover inte gärna på höger sida eller liggandes på rygg. På vänster sida funkar det ibland men jag har ju min elevationssäng så det är inga stora problem. Vi får väl se hur det går den kommande långhelgen när jag ska sova på andra ställen. Jag har med en stor kudde som uppallningshjälp och med lite piller ska det nog funka bra.

Tyvärr så verkar det inte som om min medicin mot reumatism hjälper efter uppehållet. Förra gången tog det två veckor innan jag plötsligt kände att jag mådde mycket bättre. Den här gången tyckte jag att jag kände en förbättring efter drygt två veckor men det varade bara några dagar och nu har det gått fem veckor utan lindring. Antagligen beror det på att jag inte längre får ta den svaga dos av cytostatika som jag kombinerade min medicin med förut. Min läkare oroar sig för att den ska påverka min lever så jag får klara mig utan den. Jag kanske ska försöka övertyga honom om att det inte spelar någon roll om levern skadas eftersom den redan är så illa åtgången och det kan ju vara värt att få må lite bättre under den tid som jag kan ha kvar samma lever (förhoppningsvis många år).

Det här lät ju inte så roligt men faktum är att jag tycker att det känns ganska bra och humöret är som det ska vara. Inte ens vädret får mig att bli nedslagen. Det är verkligen aprilväder i dag och det är ju fortfarande april så det är väl ok. Det är omväxlande snöbyar, lite sol och mesta tiden mulet. Inget att deppa för. Det kommer bättre tider och i morgon åker vi iväg från detta.

002 001

2 svar

  1. Det finns verkligen nack och fördelar med hur olika mediciner interagerar med varandra. Hoppas det löser sig. Hur gick det med sovandet när ni var iväg? Kram

    5 maj, 2014 kl. 3:01 e m

    • Sovandet funkade bra. På båten hade vi en 4-bäddshytt så jag tog alla kuddar jag hittade (Kenneth fick en) och fick till det ganska bra. Hos svärmor sa jag att jag helst sover i soffan för där kan jag få till en bra lutning mot armstödet. Varje kväll tog jag två citodon och sedan sov jag så gott. Jag har aldrig träffat någon annan som blir lika snurrig i huvudet som jag av starka tabletter men det gör ju inget när man ändå ska sova 🙂 Kram!

      5 maj, 2014 kl. 5:14 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s