Min blogg om allt och inget

Snabba ryck

I bland går det undan och rätt som det är har hela planeringen för helgen ändrats, i alla fall för min stackars man som i stället för att få ännu en härlig dag med solsken nu sitter i bilen och måste köra ca 80 mil i dag.

Det är vår snålhet, eller rättare sagt vårt ekonomiska sinne, som har fått honom att rusa iväg och resa från Östersund till Borlänge fram och tillbaka samma dag. Eftersom jag har svårt att ligga ner (det ger inte med sig) så har vi tittat lite efter elevationssängar så att jag får det lite bekvämare när jag ska sova. Kenneth hittade en relativt billig variant med bara sängram och elevationsbotten på Ikea. Det var ett utgående sortiment och de närmaste orterna som hade dem var Gävle och Borlänge.  Priset var 2795:-/st och vi planerade att göra en lite husvagnstripp till någon av de orterna nästa helg då Kenneth har lite långledigt. Efter en lång, tråkig vinter kändes det kul att kunna planera något litet i alla fall.

Så plötsligt i går kväll, när Kenneth satt och knäppte lite på datorn, hittade han ett erbjudande för Ikea familymedlemmar i Borlänge. Just de sängar som vi vill ha säljs ut för bara 795:-/st till 31/3 eller så långt lagret räcker. Lagersaldot visade att det fanns 6 sängar kvar. Jag ringde och frågade om vi kunde reservera 2 st eller om det gick att få hemkörning men de alternativen fanns inte. Det är först till kvarn som gäller. Prisskillnaden på totalt 4.000:- stressade oss men jag sa att det går ju inte. Vi kan inte stressa ner dit med husvagn och vara tillbaka i tid för Kenneth måste jobba söndag eftermiddag. Inte heller kan vi ta bara en dagstur med bilen för då måste hundarna med och det blir ingen plats över för några sängar. Min käre make gick ut och mätte utrymmet i bilen och konstaterade sedan att det får bli så att han åker själv för vi kan inte missa det här erbjudandet. Jag lovade honom att vi ska göra en runda med husvagnen i alla fall nästa helg och då blev han lite gladare.

Halvfem i morse klev han upp och kvart över fem var han på väg. Lagerstatus visade fortfarande på 6 sängar kvar och jag tror nog att de ska finnas kvar när han är framme för de är 80 cm breda och det är inte så många som vill ha sådana. Det är precis vad vi har letat efter så jag hoppas på tur.

2 svar

  1. Har dom inte hemleverans?

    29 mars, 2014 kl. 8:59 f m

    • Inte på utgående sortiment.

      29 mars, 2014 kl. 10:26 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s