Min blogg om allt och inget

Grönare gräs hos grannen?

Nu börjar de dyka upp igen, alla de där tankarna på hur skönt det skulle vara att bo lite längre söderut och kunna möta våren den här tiden på året. Kanske är det lite avundsjuka inblandad för det är samma sak varje år. Solen skiner och värmer så skönt på andra platser medan vi visserligen får se solen ibland men för det mesta tillsammans med kalla vindar. De vindstilla dagarna med sol är lätträknade. Vi längtar efter torra gräsmattor och vårfåglar som sjunger för oss när vi går ut. Här håller snön på att smälta undan och talgoxen gör sitt bästa för att glädja oss men jag skulle gärna se att han fick sällskap av bofinken och kanske någon koltrast. Allra mest längtar jag efter storspoven för när han kommer så är det vår. I mitten av april kommer han och då hörs hans skrik varvat med drillandet överallt.

Jag pratade med sköterskan på provtagningen om detta och hon var lika förundrad som jag över att vi väljer att bo här när vi hellre vill ha klimatet som finns i södra delarna av landet. Vi konstaterade att vi är tjurskalliga och envisa jämtar som inte ger upp i första taget och dessutom är det nästan alltid så att när man kommer hem från fuktig och kvalmig värme och känner den härliga luft vi har här så vet man att man trots allt valt rätt. De få dagar som är fina här slår allt annat med hästlängder och därför kommer vi att bo kvar här och vara avundsjuka på er sörlänningar varje vår men utan att vilja byta med er.

6 svar

 1. man 54 vårar

  så rätt sagt,man tror alltid att gräset är grönare någonannanstans,men jag tror nog allafall att vi har grönaste gräset,för somrarna är alltid regnigare här och int har vi några torrperioder heller som ni har där ner i fjollträsk,nä vi flytt int !!!

  23 mars, 2014 kl. 2:33 e m

  • Tur att vi är så eniga 🙂

   23 mars, 2014 kl. 2:40 e m

 2. Ni är välkomna att njuta lite i sydligare breddgrader när ni vill 😉 Säg bara till i tid ❤

  23 mars, 2014 kl. 5:18 e m

  • Åh tack! 🙂 Det kan vara farligt att komma med sådana erbjudanden, man vet aldrig om någon tar dem på allvar. Kram!

   23 mars, 2014 kl. 6:22 e m

   • Alltid välkomna! Dock utan voffar tyvärr. De är inte av den allergivänliga sorten!

    25 mars, 2014 kl. 2:32 e m

   • Åker vi söderöver så har vi förmodligen en husvagn att lämna dem i för en kort stund 🙂 Detsamma gäller om ni får för er att resa norrut. Hundhår överallt men en fika ute kan vi fixa 🙂

    25 mars, 2014 kl. 3:29 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s