Min blogg om allt och inget

Fel nummer

Alla har vi fått samtal från personer som vill ha tag i någon annan och säkert har alla även någon gång ringt fel. Det är inte så konstigt men i bland funderar man lite hur vissa tänker. I går morse, mellan 03.30 och 04.00, fick jag två samtal och två sms plus två lämnade meddelanden från taxi i Västerås. De var på väg och  ville att jag skulle höra av mig. När en kund inte svarar borde väl en liten impuls att kolla telefonnumret infinna sig. Då hade de sett att jag bor ca 70 mil från Västerås och troligtvis inte är den de söker. Jag skickade ett sms om att de ringde fel person och sedan blev det tyst. Det var för sent, jag kunde inte somna om så även om jag har tidiga vanor i vanliga fall så blev det extra tidig frukost den morgonen.

På kvällen fick jag sms från ortopeden i Lund. En liten påminnelse om min tid hos dem i dag på morgonen. Det var ett sms som man inte kan svara på och jag orkade inte ta reda på ett nummer dit för att berätta om deras misstag. Förhoppningsvis kom deras patient i alla fall i tid och då är ju ingen skada skedd.

Innan vi flyttade hit hade vi ett telefonnummer som var väldigt likt ett nummer till en fjällanläggning i närheten. Många samtal kom med frågor om väder och snödjup, öppettider och en och annan överförfriskad person ringde och sökte någon där, oftast mitt i natten. Mitt mobilnummer fanns tidigare med i en reklambroschyr för en rörmokare någonstans i skåne. Jag har blivit ombedd att byta pannor och varmvattenberedare och diverse andra saker men tyvärr har jag inte kunnat hjälpa till. De flesta som har ringt fel har varit väldigt trevliga och ofta har vi skrattat gott tillsammans. I de fall det gällde fjällanläggningen var jag för det mesta snäll och gav dem rätt nummer men inte till de som störde oss på natten.

Min man har vid ett tillfälle fått sms från någon som påstod att han väntade på honom på pridefestivalen 🙂 Det var nog det roligaste i kategorin ”fel nummer” som vi varit med om. Jag kommer inte ihåg om den stackars väntande mannen fick ett svar om att han skulle försöka ett annat nummer men jag tror det.

Som ni förstår och säkert redan visste, kan felringningar eller felsms leda till både ilska och skratt men oftast är det bara någon stackars generad person som träffat siffrorna lite fel och ber så väldigt mycket om ursäkt.

5 svar

 1. Jag råkade skicka ett helt vanligt sms till fel person en gång och blev uppringd och utskälld av en gammal tants nästan lika gamla dotter…

  11 februari, 2014 kl. 6:52 e m

  • Nej, stackars dig! Vilken otur! Skrev du något som kunde misstolkas?

   11 februari, 2014 kl. 7:12 e m

   • Nej, om jag inte minns helt fel så var det något i stil med att jag frågade var vi skulle mötas… ^^

    11 februari, 2014 kl. 7:16 e m

 2. Haha tack för kvällens skratt, det behövde jag verkligen 🙂

  12 februari, 2014 kl. 7:38 e m

  • Roligt att kunna bjussa på något som kan roa 🙂 Kul med en ny (antar jag) läsare. Du är så välkommen hit och jag tittade in på din blogg och känner att den berör.

   12 februari, 2014 kl. 8:04 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s