Min blogg om allt och inget

Att planera och ha ett mål

I morse var det riktigt jobbigt att promenera. Det hade snöat under natten och även om det inte blev mer än kanske 3-4 cm så klarade min motor inte av det särskilt bra. Jag kämpade på och tillsammans med Kenneth och hundarna blev det en runda på 4 km och det tog drygt 1 timme. I vanliga fall skulle det inte ta mer än högst 45 min. Nu är det inte ”i vanliga fall” och det dröjer väl ett tag tills det blir så igen men när det var som jobbigast i nysnön så flög tankarna iväg till en tidningsartikel jag läste i går. Plötsligt kom inspirationen, lusten och hoppet om bättre tider och jag sa till Kenneth att jag vill gå Jämtlandstriangeln i sommar.

Sylarna.JPG

Längd Ungefär 46 km
Plats Sverige JämtlandSverige
Ändpunkter Storulvån
Användnings-
områden
Fjällvandringskidåkning
Högsta punkt Blåhammaren (1 086 m ö.h.)
Sevärdheter Sylarna

Jämtlandstriangeln är en vandringsled i Jämtland. Den går mellan de tre fjällstationerna StorulvånSylarna och Blåhammaren.

 

Reaktionen från min man var glädje och förvåning. Det visade sig att även han gått och funderat på en fjälltur före eller efter myggsäsongen och planerna började snurra i skallarna på oss båda. Naturligtvis vet vi att det krävs att jag blir mycket bättre efter min operation och att jag hinner börja med den värkmedicin som gjorde livet lättare för mig tidigare. Positivt tänkande hjälper till att förverkliga detta och nu är frågan om vi ska boka i förväg och få sängplats på fjällstationerna eller om vi ska göra en impulsvandring när vädret är som bäst och riskera att behöva sova i tält i två nätter. Jag lutar nog åt att det kan vara värt att bo i tält om man då får uppleva fjällen under bästa väderförhållanden.

Åh, vad mycket roligare det känns nu när det finns planer och något att se fram emot. Något annat, som t ex längre utlandsresor, vågar jag inte planera in så det här känns helt perfekt. Vi bor ju så till att vi kan bestämma oss på morgonen samma dag vi vill vandra och om allt klaffar och vi båda mår bra så är det bara att ge sig iväg med vovvar och så lätt packning som möjligt. Jag tror att vi människor behöver mål att sträva efter för att känna oss nöjda och det här målet gör det lättare för mig att kämpa på med mina dagliga promenader även om de just nu är mest bara jobbiga och tråkiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s