Min blogg om allt och inget

Allt klart (nästan)

Nu har den där riktiga julkänslan infunnit sig och jag är beredd att välkomna julen och framför allt så är jag beredd med stora famnen när alla tre ungar kommer hem. Vi har förberett så mycket vi kan och nu återstår bara de där sista traditionsbundna sakerna som att ta in granen och klä den, griljera skinkan och provsmaka den kvällen före julafton, lägga paketen under granen och hänga upp julstrumporna. Jag försökte sluta med paket i strumpor på morgonen men det blev besvikna miner så vi fortsätter med det tills eventuella barnbarn kommer. Då blir det bara strumpor åt dem i stället. I dag har vi gjort sista storhandlingen och det känns så otroligt skönt. Vi var iväg och handlade före kl 09.00 och det var trängsel redan då så nu är jag så nöjd med att hålla mig här i Optand.

Vi har sett ut en fin gran på vår egen tomt så den får stå kvar tills någon dag innan julafton. Jag kan inte låta bli att bli lite nostalgisk över hur jag och mina systrar följde med vår pappa ut i skogen och letade gran när jag var barn. Det var helt lagligt. Lions club i Halmstad, där vi bodde då, hade tillgång till ett skogsparti där man fick komma och leta upp sin egen gran och sedan betala när man åkte därifrån. Som jag minns det så var det väldigt roligt att ge sig ut och pulsa i snön och hitta den finaste granen. Kanske är det så att mitt minne är lite selektivt och väljer ut de bästa minnena. Troligtvis så var det inte alltid snö i Halland den tiden på året och kanske tyckte jag inte alltid att det var kul att följa med heller. Men i mitt minne var det alltid så fint med snö och vi var alltid glada.

I dag fick vi veta att alla tre ungar har gjort sina sista tentor i år och att det troligtvis har gått bra för dem också. Det var den sista och kanske den bästa pusselbiten i mitt julpussel för nu kan vi njuta tillsammans och bara gå omkring och tindra ikapp. Jag vet att det måste pluggas en del under deras vistelse här men lite spänning har nog släppt i alla fall.

4 svar

 1. Haha, ingen spänning som släppt här inte, jag har fortfarande två tentor direkt efter jul och ett PM att lämna in den 30 december 😉

  20 december, 2013 kl. 11:46 e m

  • Oj då, men jag hoppas att du kan koppla bort det i alla fall under några dagar.

   21 december, 2013 kl. 6:24 f m

 2. Här har vi det oxå ganska lugnt. Ska gå en liten sväng på stan imorgon men alla klappar är klara. Bara gå runt och titta på allt juligt och ta en fika!
  Önskar er en fin och väldigt mysig jul!

  21 december, 2013 kl. 12:43 e m

  • Jag hörde precis på radion en kvinna vars familj har som regel att alltid vara klara med allt till julen den 20:e. Sedan går de ner på stan och fikar och tittar på alla stressande människor. Det är också ett sätt att hitta sin julefrid 🙂 Kram och god jul till dig och din familj.

   21 december, 2013 kl. 2:15 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s