Min blogg om allt och inget

Julförberedelser

Jag har inte riktigt hängt med i år. Plötsligt är det bara en månad kvar till jul och i vanliga fall, vid den här tiden, har jag köpt ganska många julklappar och börjat planera inför julen. I år har jag inte fått in den där julkänslan ännu och det är lite olikt mig. Det var faktiskt Kenneth som föreslog att vi skulle in till stan och julshoppa lite i dag så nu har vi gått och gett varandra tips och pekat ut några saker vi vill ha i julklapp av varandra. Lite tråkigt kanske men bättre än att bara köpa något i desperation som bara göms undan sedan. Egentligen behöver man ju inte köpa något alls men det är alltid roligt att få ett eller två små paket.

Till ungarna är det lite svårare. Några julklappar är klara men de får skylla sig själva om de inte talar om vad de önskar sig. Jag gillar att vandra omkring på stan och titta i alla julpyntade affärer så det löser sig nog men jag får ju gissa vad de vill ha och det är inte alltid det stämmer så bra med hur de själva tänker. Bäst att spara alla kvitton.

Jultomtar och annat julpynt får vänta till nästa helg. Den traditionen ska jag hålla på men sedan svämmar ju huset över av all jul i stället. Tidigast nästa lördag kväll tänds adventsstakarna hemma hos oss. Kenneth funderar på att tända utebelysningen redan nu i helgen men det är hans ansvarsområde så han får väl fuska om han vill.

Det är härliga tider nu när det blir mörkare och kortare dagar. Ofta blir det väldigt mysigt gryningsljus eller skymningsljus som vi njuter av på våra promenader. Den här bilden är från förra vintern men den visar så bra vad jag menar. Det här är en av våra favoritpromenadrundor där man ser ända bort till Åreskutan vid klart väder.

001

7 svar

 1. Junie

  Just den där vägen när man går ner där mot järnvägsövergången är så otroligt vacker året runt!

  23 november, 2013 kl. 8:24 e m

  • Ja, utsikten är storslagen men tyvärr går inte hela panoramat att fånga på bild.

   23 november, 2013 kl. 9:04 e m

   • Junie

    nä, jag har också försökt flera gånger :/

    23 november, 2013 kl. 9:15 e m

 2. Sara

  Vackert!

  23 november, 2013 kl. 10:22 e m

  • Ja, fast den här bilden ger inte rättvisa åt utsikten. Det är mer ljuset jag vill visa.

   24 november, 2013 kl. 7:09 f m

 3. anette

  Jag är lite av en julmissbrukare! Men som du, i år har tiden bara rusat på och jag har inte ens tyckt att de börjat med julskyltning och dylikt så där tidigt som de brukar.
  Bonusbarn hemma kommande vecka men veckan därpå får vigas åt julklappsinköp!
  Allt måste ju vara klart och dessutom planera vårt julfirande i Danmark!

  23 november, 2013 kl. 11:01 e m

  • Jag vill inte kalla oss julmissbrukare utan vi är julnjutare 😉 Vad kul att få fira jul i Danmark och lära sig deras seder. Jag ser fram emot att få läsa om det på din blogg senare.

   24 november, 2013 kl. 7:08 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s