Min blogg om allt och inget

Födelsedag

Världens finaste Kasper fyller 11 år idag och han har blivit firad med sång, extra godis, grisöra, lek och kel. Han borde kanske börja visa tecken på ålderdom nu och visst ser man lite fler vita hårstrån runt munnen och visst är han lite lugnare nu för tiden men han har inga som helst besvär med stelhet eller andra skröpligheter. Kanske hör han lite sämre men det är knappt märkbart och syn och luktsinne verkar vara som de ska. En väldigt pigg vovve på lite äldre dagar faktiskt.

571

 

Piggast och gladast är han i alla fall när han får vara nere på stranden på sommaren och om någon hittar på något spännande där.

I helgen har jag varit på äventyr alldeles för mig själv. Eller det kanske är fel uttryckt för det var ganska många andra människor på sjukhuset men jag åkte dit själv och bara Kenneth och en kompis visste om det. Jag var inte orolig själv men Kenneth fick mig att ta kontakt med akuten eftersom jag hade en hård och öm klump högt upp i magen. Först satt den så illa till att jag hade svårt att andas men efter ett dygn flyttade den sig så att det bara var ömt och hårt och jag kunde andas utan problem igen. Jag ville inte oroa någon så jag berättade inte ens för ungarna att jag åkte in. Jag tänkte att det är bättre att de får vänta tills jag vet vad det är.

Lika bra var det för mångas tankar går nog åt värsta tänkbara scenario när man pratar om klumpar eller knölar. Nu visade det sig att det var helt ofarliga men massor med små cystor på levern och att den var lite förstorad. Dessa cystor har jag haft ganska länge och så länge de inte ger några besvär så gör man inget åt dem. Nu är de i alla fall besvärande och jag fick, efter ett dygn på sjukhuset, åka hem med recept på alvedon och en remiss till specialist med så krånglig titel att jag inte kommer ihåg den. Något med gastro i början.

Det kändes ganska bra att kunna berätta för ungarna att allt är bra innan de ens hann bli oroliga.

5 svar

 1. Junie

  Men alltså, att du inte blir orolig själv av att ha en öm konstig klump som gör att du får svårt att andas… mamma, du skulle ju bli hypokondriker! Glöm inte det! Tänk på hur fruktansvärt hemskt det vore för oss om något riktigt allvarligt gick ”obemärkt” förbi med följd av att du plötsligt skulle bli akut dålig 😦 ❤

  19 november, 2013 kl. 7:41 e m

  • Lugn ❤ Jag skulle nog ha tagit kontakt med vården men jag har lite längre startsträcka och är så väldigt vårdtrött-

   19 november, 2013 kl. 7:53 e m

 2. Ulrika Persson

  Grattis till den äldre gentlemannen ! Har alltid skrattat åt honom på stranden om sommaren. Vilken tur att det inte var något mer som tillkom då du var på sjukhuset. Kram ! Mamma berättade att vår nya brygga och flaggstången stod kvar efter stormen. Skönt att ni finns som kan se över vårt paradis då vi inte finns där.

  20 november, 2013 kl. 7:56 f m

  • Haha, ja Kasper är aldrig så ivrig som när vi är nere vid bryggan och kastar något eller badar 🙂 Våra bryggor klarade sig bra den här gången men bryggan mellan våra fick sig en liten törn igen.

   20 november, 2013 kl. 8:23 f m

 3. Ulrika Persson

  Apropå vårdtrötthet så vet jag EXAKT vad du menar, EXAKT !!

  20 november, 2013 kl. 7:57 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s