Min blogg om allt och inget

Rutiner

Visst är det härligt att få komma iväg och leva lite annorlunda än vanligt. Efter några dagar hemma inser jag att det är nästan lika skönt att få komma in i sina invanda rutiner igen. Inte minst tror jag att min kropp mår mycket bättre här hemma. Det är kanske lite paradoxalt att påstå det eftersom jag känner mig bättre av den värme och kravlöshet som  jag får uppleva på solsemester. Att jag ändå skriver så beror på att mina värden, speciellt för levern, löper lite amok av att leva gott och unna sig lite extra.

Jag har precis fått en ny dos av min dropp-med-medicin-behandling och innan dess var det provtagning. Sköterskan och läkaren var lite bekymrade över mina värden men efter förklaringen att jag nog druckit lite mer vin och drinkar än jag vanligtvis gör så fick jag i alla fall min behandling och en uppmaning att lämna nya prover inom två veckor för att se om värdena förbättrats då. Att jag lyckats gå upp 4 kg på en vecka gav nog inte heller en positiv inverkan på leder och andra delar av kroppen. Kontentan av det hela är alltså att det är underbart skönt att få åka till varmare breddgrader men antingen får jag nöja mig med en vecka eller så får jag avstå från en del av det som gör upplevelsen så mysig.

Inte bara jag är tillbaka i mina vanliga rutiner. Även hundarna har snabbt återgått till sina vanor. De vet precis när det är dags för mat, hundgodis, morot eller promenader. De har fått allt det av Magnus när han var hundvakt men det har skett på lite olika tider än de är vana vid. Inga problem med det, jag kan ju inte begära att han ska gå upp kl fem på morgonen, men hundarna vet vad som gäller nu när jag är hemma igen.

Jag har t o m vant mig vid att ta på mig långkalsonger, mössa, vantar och vinterjacka när jag går ut. Det kändes jobbigt första dagen men jag gillar ju faktiskt de årstider vi har här så nu känns det bättre.

 

 

4 svar

 1. Magnus

  De var faktiskt införstådda med att det inte skulle promeneras förrän jag vaknade redan första morgonen, så de där rutinerna hör nog väldigt mycket ihop med dig 🙂

  15 november, 2013 kl. 5:39 f m

  • Ja, det är klart att det hör ihop med mig och mina vanor och att det är jag som styr deras rutiner men de vet precis vad som gäller när jag är hemma 😀

   15 november, 2013 kl. 8:05 f m

 2. Ulrika Persson

  Välkomna hem igen ! Hem till vardagen med allt vad det innebär. Jag hoppas att ni fått tanka lite sol och kärlek och är redo att ta er an vintern som är i antågande.

  16 november, 2013 kl. 8:36 f m

  • Haha, ja sol har vi tankat men kärlek hoppas jag att vi inte behöver tanka. Den ska väl finnas med hela tiden är det tänkt 😉

   16 november, 2013 kl. 1:12 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s