Min blogg om allt och inget

Slutgnällt

Nu har jag gnällt och ojat mig i de två senaste inläggen så nu känner jag själv att jag inte orkar med mer sådant utan nu måste det bli lite ändring. Det finns ju trots allt så mycket bra att skriva om och vad den här världen behöver är mer framtidstro och optimism. Man måste få skriva om världens avigsidor också men om man spyr för mycket galla jämt så tröttnar alla och vänder sig någon annanstans. Det är ungefär som när jag började bli sjuk och ägnade mig åt självömkan och problemsökande. Jag märkte väldigt snart att det inte skulle funka, varken med min familj eller för min egen skull, att fortsätta så och på något sätt lärde jag mig då att utgå från vad jag kan och glädjas åt det i stället för att älta mina svårigheter.

Den här helgen har vi inga särskilda planer förutom att Kenneth skulle vilja ut och åka nya bilen och då hägrar ett besök på Biltema (ca 20  mil härifrån. Det är som i reklamen 🙂 ) Själv skulle jag hellre ta mig ut i svampskogen och skörda trattkantareller så vi får väl se hur det blir. Kanske båda delarna eller inget alls. Vi gör helt enkelt det vi känner för när det är dags och kanske blir det att stanna hemma och skrota lite, det är skönt det med.

I går gick jag en vända i några affärer och kände mig så där barnsligt lycklig när jag såg hur julprydnader och belysningar började plockas fram. Det är jättetidigt men tänk så länge vi kan gå och mysa och längta till julfirande och familjeumgänge och nog åker i alla fall mina mungipor upp bland alla tomtar, ljus och stjärnor. Och tänk – när det är dags att sluta glädjas åt allt som hör ihop med julen, då är det januari och snart dags för vårvinter och värmande sol igen. Det går så fort och snart ligger vi här och stönar och pustar i solen igen (och njuter).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s