Min blogg om allt och inget

Jag blir aldrig förkyld…

Nu är det snart ett år sedan jag började med en medicin som jag ska vara försiktig med om jag blir väldigt förkyld. Innan dess kan jag inte minnas när jag hade en förkylning senast och jag har inte sett röken av någon efteråt heller – förrän nu. Jag har sagt till folk inom vården att jag blir aldrig förkyld och samtidigt har jag intalat mig själv att jag står emot alla attacker av virus. Nu får jag äta upp mina självgoda tankar om att jag skulle vara någon slags övermänniska och skamset krypa in bland skaran av snörvlande och hostande medmänniskor.

Det är ingen fara, den här förkylningen tillhör nog ändå en av de mildare men den är så långdragen och jag har inget tålamod med sådant. I går var jag orkeslös hela dagen och då planerade jag allt jag skulle göra i dag. Nu är jag inte lika stursk längre men det får väl ta den tid det tar.

Det är i alla fall skönt att vara hemma igen. Visserligen var det kallt inne, 12 grader, när vi kom hem men Kenneth sa till mig att ” lägg dig en stund i husvagnen och sov så går jag in och eldar”. Så skönt det var att lite senare få komma in och sätta sig vid elden och värmen och bara vara glad över att vara här igen.

3 svar

 1. Naaaaaaw!

  3 september, 2013 kl. 6:43 e m

 2. Anette

  Jag brukar låta likadan… väldigt sällan förkyld. Nu på förskolan börjas det…hostandet o snörvlandet. Hoppas jag klarar mej även denna gång! Jag brukar känna av när ngt vill få fäste. Du vet när näsan börjar killa o man nyser och känner sej smårisig. Då fuskar jag! Nässpray med kortison. Sån mot allergi… Så himla effektivt! Ett par dagar så backar förkylningen tillbaks!
  Krya på dej!

  3 september, 2013 kl. 8:51 e m

  • Bra tips! Men jag brukar alltid börja med halsont i några dagar och den här gången tog det 5 dagar med halsont innan snuvan började. I dag mår jag mycket bättre så snart är jag igång som vanligt 😀

   4 september, 2013 kl. 7:36 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s