Min blogg om allt och inget

Balenottera azzurra

Jag har alldeles nyss skaffat mig den väldigt viktiga kunskapen att orden i rubriken betyder ”blåval” på italienska. En kunskap som jag förmodligen aldrig får användning för men det kan ju vara kul att kunna i alla fall. Om jag någon gång kommer till en italiensk kust så kan jag ju fråga någon i befolkningen om ”ci sono delle balenottere azzurre nel mare?” (finns det några blåvalar i havet?). Det måste ju vara en av de vanligaste frågorna från turister 😉

Det är en alldeles utmärkt dag för att friska upp sina italienskakunskaper lite. I går var det likadant och eftersom jag faktiskt tycker väldigt mycket om att ägna mig åt språkstudier så gör det inte så mycket att några dagar regnar bort. Jag hinner även med att läsa böcker och bygga lite på det pussel som mina syskonbarn och dotter började med förra veckan. Alla är de bra sysselsättningar när man helst håller sig inomhus p g a vädret.

005Jag kan ju inte bara sitta inne och kura eftersom jag har två vänner som kräver att få komma ut och uträtta sina behov. Ja, det kan de ju i och för sig göra på tomten men mitt samvete säger att de behöver röra lite på sig också. Därför har vi vandrat omkring i regnet och försökt undvika den värsta lervällingen. När vi kommer inomhus igen luktar det blöt ylle ända till nästa promenad så kanske är det mest för hundarnas skull jag önskar att regnet kunde försvinna. Åtminstone Rex blir aldrig riktigt torr i det här vädret och jag är lite rädd för att han ska få fukteksem, vilket är ganska vanligt hos den rasen. Inte vill jag gosa och krama honom lika mycket när han är blöt heller och han är nog lite ledsen för det. Under hakan finns det en liten fläck som jag kliar honom på och han verkar ganska nöjd med det.

002Min bonusvovve Raya har tassat in i mitt liv igen efter ett långt sommaruppehåll och hon har pussat (eller i alla fall försökt) massor på Kasper och Rex och har varit hur gosig som helst. Inte en enda gång har hon satt dem på plats ännu men mina pojkar är svårflörtade och vänder sig bort när hon pussas för ivrigt. Hon får gärna vara här men de uppskattar nog mer att få träffa hennes matte. Det finns alltid mycket hundgodis i hennes fickor och hon delar gärna ut det till alla tre.

Nej, nu ska jag se om jag kan lära mig några fler nödvändiga ord på min italienska nätkurs. Kanske något väldigt fint som t ex sjöelefant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s