Min blogg om allt och inget

Sommartorka på bloggen

Jag, liksom en del andra, har lite svårt att hinna med bloggen på sommaren. Det kommer ett litet inlägg någon gång ibland men den blir lite bortglömd och misskött (vad konstigt det ordet ser ut men det kan ju inte vara tre ”s”). Nu vill jag i alla fall berätta om mitt besök hos hudläkaren som skulle titta på mitt sår på ryggen.

Lite nervös för vad han skulle ge mig för restriktioner var jag när jag kom till sjukhuset. På dörren stod det hud- och könsmottagning och jag kände mig ganska malplacerad bland alla ungdomar. Jag fick ett nummer som skulle ropas upp när det var min tur för på den avdelningen ropades inte namnen upp högt. När läkaren kom sa han i alla fall mitt namn och jag undrade varför jag fått ett nummer. Han skrattade och sa ”ja, men du har ju ingen könssjukdom, om det inte är syfilis du har på ryggen”.  Jag vet inte om man kan ha det eller om han bara skämtade men han konstaterade snabbt att det var ett basaliom och att han skulle bedöva och skrapa bort det på en gång. Sedan kom det bästa med besöket. Jag fick inga solrestriktioner utan han tyckte tvärtom att eftersom jag har bra pigment så ska jag fortsätta som förut. Han tyckte att det är bra för mina värkande leder och dessutom kan en solbrun hud faktiskt vara ett skydd mot farligare hudcancertyper om man inte bränner sig. Min man sa att jag riktigt strålade av lycka när jag mötte honom lite senare. Nu kan jag fortsätta att njuta av en av de mest underbara saker som finns – solen.

Här i Optand avlöser besöken varandra och det är så himla kul att träffa den släkt som kommer hit nästan varje sommar. Alla är medvetna om att här bedrivs det ingen pensionatsverksamhet utan var och en rotar fram det de själva vill ha och då funkar det bra och jag orkar med. På kvällarna blir det samling runt spelbordet och många skratt och på dagarna rättar vi oss efter vädret och gör vad som faller oss in.

013001

Nu ska jag inte klaga mer på sommaren här för de två senaste veckorna har vi fått så mycket av den att vi klarar oss för den här säsongen. Visserligen börjar höstkänslorna komma redan men det är ok nu.

4 svar

 1. Underbart med positiva besked hos läkaren! Och att ni äntligen fått lite sol!
  Sista dagarna har det varit runt 30 grader här och kvavt och fuktigt. Idag är lite mulet och ”bara” 24 grader! Kallare luft på ingång och jag har redan glömt hur kvavt och varmt det varit och vill inte att sommaren ska vara slut än!
  P.s recept finns på min blogg 😉

  7 augusti, 2013 kl. 9:11 f m

 2. Junie

  Men mamma, hur är det egentligen med språkkunskaperna? Vad har hänt med dig? Och jag är glad för din skull att du får fortsätta sola 🙂 ❤

  7 augusti, 2013 kl. 10:08 f m

  • Men håll med om att en del ord ser lustiga ut när man ser dem i skrift 😀

   7 augusti, 2013 kl. 10:57 f m

   • Junie

    Ja, jag blir ju också osäker ibland 🙂

    7 augusti, 2013 kl. 12:50 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s