Min blogg om allt och inget

Morgon

Många tycker synd om mig som vaknar så tidigt på morgnarna. De kan inte förstå hur man kan klara av att gå upp före 05.00 varje dag och trivas med det. Jag kommer inte ens ihåg när det började och hur jag kände då men nu, när det har gått så många år, tycker jag att det är den skönaste tiden på dygnet. Ibland försöker jag ligga kvar lite längre och någon gång händer det att jag faktiskt lyckas somna om men oftast säger min kropp att nu är det dags att gå upp och få lite ordning på alla muskler och leder och då är det bara att inse att det måste bli så.

En dag som i dag är det extra härligt med tidiga morgontimmar. Allt är så lugnt och stilla och det är svalt fast solen skiner från en molnfri himmel. Jag har öppnat så mycket jag kan för att släppa in lite svalka och efter frukost och min dagliga träning har jag strosat omkring och småplockat lite i trädgården. Dessa tysta timmar då jag är helt i min egen värld är min oas i livet. Sedan är jag redo för att möta resten av dagen och allt vad som kommer med människor och ljud.

Det är konstigt vad lätt man glömmer bort hur missnöjd man har varit med vissa saker. Vi träffade några familjer från byn i går kväll och vi konstaterade allihop att förra veckan var det nära att mäklare kontaktades. Det där är nästan helt borta nu och i stället är det ingen av oss som vill bo någon annanstans (ska detta ord särskrivas? Jag tycker inte att det känns så.). Förmodligen uppskattar vi de härliga dagar vi nu har så mycket mer än om finväder hade varit vanligare här. Det är dessa dagar vi kommer att minnas och tänka tillbaka på när snön yr omkring. Det är ju egentligen bara sommaren som är finare i andra delar av landet. De andra årstiderna är nog faktiskt bäst här och tidsmässigt så är det en myyyycket längre period.

Nu har klockan blivit kvart över sju och snart börjar det röra på sig runt omkring. Till alla er som sovit lite längre vill jag sända en önskan om en riktig god morgon och en härlig dag.

3 svar

 1. Junie

  Annanstans ska inte särskrivas! Vet förresten inte varför jag inte sett det här inlägget förrän nu…

  7 augusti, 2013 kl. 10:05 f m

  • Du har väl haft annat för dig…

   7 augusti, 2013 kl. 10:58 f m

   • Junie

    som att spela the sims hela dagarna…

    7 augusti, 2013 kl. 12:51 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s