Min blogg om allt och inget

Finns det något positivt just nu?

001

Ja, vad ska man säga? Så här har det sett ut hos oss i nästan en vecka nu och det verkar fortsätta över helgen också. Nu har folk på riks-TV börjat tycka synd om oss och säga saker som att det är orättvist och det här förtjänar de inte. Det är faktiskt lite synd om oss, speciellt här i Jämtland, och även om vi vet att det brukar vara så här ibland så är det lätt att deppa lite när man ser väderkartorna med solar och värme i resten av landet och regn och kyla just här.

Inte bara vädret är surt. Jag är också rätt så sur över att kanske en del av det som gör att jag trivs med mitt liv kommer att tas ifrån mig. En av de få ljuspunkter som får mig att tycka att det finns ju faktiskt en liten fördel med att vara sjukskriven och gå hemma om dagarna är och har varit möjligheten att njuta fullt ut av de soldagar som trots allt dyker upp här också ibland. Nu är risken att jag ska få en massa förhållningsorder om att vara försiktig med solandet och det känns som att förlora en väldigt god vän. Jag är en soldyrkare och jag har alltid tyckt att jag har haft tur som fötts med ett pigment som klarar av mycket sol. Men det ska vara äkta vara, inga solarier för mig för det är kombinationen av värmen, som får mig att må så bra, och känslan av att ligga utomhus och höra vågkluck eller lite sus i träden som är det härliga. Dessutom gillar jag att bli brun. Det är nog den enda fåfänga jag ägnar mig åt och det skäms jag inte för.

Nu är jag ju sådan att jag försöker oftast att hitta något positivt i det grå och tråkiga och om jag ska vara lite bistert skämtsam så kan jag ju konstatera att jag bor på helt rätt ställe för här är det inte så stor risk för alltför mycket solexponering. Min dotter har försökt tala allvar med mig och sagt att jag måste tänka mig för och det finns faktiskt solskyddsmedel. Hon har så rätt och jag behöver nog inte avstå från solen men just nu verkar det jobbigt och bökigt att behöva smörja in sig med en massa klet, jag är ju van att bara slänga på mig bikinin och sedan vistas i solen i timmar utan att bränna mig. Förmodligen kommer jag gå här och känna mig lite låg några dagar men sedan kommer jag igen, det brukar jag göra, och hittar andra glädjeämnen. På lördag är det t ex dags för Diggiloo-gänget att komma till Jämtland och Myrviken och vi och några vänner ska ta husvagnarna och campa där och ha riktigt kul hela kvällen och natten. Show och sedan dans och lite vin så kommer glädjen tillbaka.

2 svar

 1. Jag förstår dej… är som du gällande sol och värme. Har i motsats då haft turen att få detta i överflöd senaste tiden. 25-28 grader har det varit med undantag för ngn enstaka dag. Blåsigt är det förvisso men med de temperaturerna är det mest en fördel så länge man inte ska vara på sjön!
  Om solskyddsfaktor är alternativet till avhållsamhet från den älskade solen tror jag lätt att du väljer det! Numera finns den dessutom på spray så det tar bara ngn minut att smörja in sej!
  Hoppas verkligen solen och värmen kommer snart till er för den kommer att ljusa upp tillvaron! Kramar!

  19 juli, 2013 kl. 4:01 f m

  • Det är klart att jag väljer solskyddsmedel om det är ok att sola då 🙂 Men som vilken missbrukare (solmissbrukare) som helst så förnekar jag problemet in i det sista och väntar med åtgärder tills jag verkligen får ett riktigt besked om vad som gäller. Alltså kommer jag att tillbringa nästa vecka till stor del på bryggan, för vi ska tydligen få goväder då. Det verkar löjligt att använda solkrämer nu när jag redan är ganska brun och kan vara ute i solen länge utan att det knappt märks. Märks det att jag resonerar lika ologiskt som t ex rökare (har varit sån så jag vet)? Jag är medveten om att jag gömmer huvudet i sanden men psyket är konstigt och vore det inte för min familj skulle jag nog inte bry mig så mycket för faran finns inte i mitt huvud.

   19 juli, 2013 kl. 6:45 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s