Min blogg om allt och inget

Mobilsjukan

Ni vet det där beteendet då mobilen är med och framme hela tiden och allt man gör och säger har något med den att göra – det är mobilsjukan och den sprider sig snabbare än någon annan epidemi. Jag har stått lite utanför och sett hur allt fler i min omgivning ständigt knappar på det som egentligen är en telefon. Låter det som om jag är avundsjuk? Kanske är jag det, i alla fall lite grann. Jag har en jättebra kombinerad telefon och kamera med massor av bra funktioner, en del som ingen annan har. Problemet med den är att den inte är en androidtelefon eller en Iphone och därför inte kan hantera alla de appar som jag gärna skulle vilja testa. Inte heller ingår det internet i mitt abonnemang eftersom jag för det mesta har tillgång till dator och då är det bekvämare att sitta vid den. Detta gör att jag känner mig väldigt okunnig och ute när det gäller handhavandet av allt som har med smartphones att göra.

Nu har min man och min yngsta dotter köpt varsin ny telefon med allt det som jag saknar (jag har fortfarande mycket mer utrymme och bättre kamera). När de hämtat ut sina nya leksaker existerade inget annat under resten av kvällen. Min dotter, som länge vägrat falla i smartphonefällan, sa att hon hatade att hon älskade sin telefon så mycket och hade väl lite delade känslor inför att nu hade även hon drabbats av mobilsjukan. Min man var knappt kontaktbar till en början och märkte knappt att han fick kaffe eller något annat som hände runt omkring. Så småningom började de i alla fall prata så smått – med sina mobiler. De upptäckte nämligen att de via röstkommandon kunde utföra diverse kul saker, typ tala in inlägg på facebook. Det blev en del kul texter och nu började de faktiskt kommunicera med mig också och vi skrattade gemensamt åt alla rolig saker deras mobiler skrev.

001Nu är det inte meningen att jag ska låta som en surkärring som bara gnäller. Jag skulle gärna själv skaffa en ny telefon men jag är för snål för att kassera min så länge den fungerar som den ska. Jag vill inte heller byta bort min bra kamera mot en sämre och det finns även andra saker jag gillar med min gamla antikvitet. Den får hänga med så länge den orkar och så småningom ska jag också lära mig att hantera alla nya funktioner som kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s