Min blogg om allt och inget

Hemma i vardagen igen

Jag och vårt lilla hus i Optand är som två magneter som dras till varandra om vi befinner oss inom någorlunda lagom avstånd. I alla fall är det så det känns men förmodligen så är det bara jag som dras mot huset och omgivningarna utan gensvar. Det spelar ingen roll att vi lämnade solsken och värme bakom oss och åkte rakt in i gråvädret, jag blir varm i hela kroppen när vi närmar oss HEMMA.

Vi gjorde vårt sista fikastopp lite utanför Kårböle (bara det namnet ger glada känslor eftersom Böle finns i massor av konstellationer i Jämtland). Där sken fortfarande solen men vi såg molnen som närmade sig norrifrån så vi insåg att det var ingen idé att ta på sig något svalare. Vi suckade lite och sa att ”jaha, då är det som vanligt igen”. Det är inte riktigt rättvist att säga så för vi har faktiskt fint väder ibland vi också men ofta är det sämre hos oss än i övriga landet.

001Det var så skönt att komma hem igen. Överallt såg vi saker som måste åtgärdas och fixas och vi var medvetna om all tvätt och allt plockande i husvagnen som låg framför oss men det finns inget annat tillfälle än när man kommer hem, efter några veckors semester, som energin flödar så mycket och kliandet i fingrarna är så påtagligt. Gräsmattan var, som väntat, väldigt lång på vissa ställen men lite kortare på andra. En stor del av tomten är på god väg att bli en fin sommaräng och kanske vore det fint att låta den få utvecklas men vi har så många vackra ängar och blomsterfyllda diken runt omkring oss så vi ska nog återställa gräsmattan till just en gräsmatta igen.

Något jag aldrig har lust till, när jag kommer hem efter en tids bortavaro, är matlagning. Jag har tankarna på miljontals andra ställen än bland kastruller och stekpannor och vill Kenneth ha hemlagad mat då så får han fixa den själv. I går var vi båda inne på samma linje, nämligen pizza. Så väldigt bra att avsluta semestern med innan man ska försöka återgå till lite sundare matvanor igen.

006 007

Det låg en kallelse till provtagning och tid för att få medicin genom dropp och väntade bland posten. Förra gången jag lämnade prover hade jag varit på Sardinien och varit lite busig vad gäller mat, dryck och en del cigaretter. Det syntes på värdena men min doktor bara skrattade när jag skämdes lite. På fredag är det dags igen och det blir spännande att se om det blir bättre värden den här gången. Jag har varit mycket måttligare med allt onyttigt men semester är semester och jag orkar inte bry mig om alla förmaningar jämt. Livet ska levas och inte bara uthärdas!

4 svar

 1. Oj oj, hoppas ni klipper gräset tills jag kommer dit i morgon 😉

  10 juli, 2013 kl. 12:03 e m

  • Nej, vi tänkte att du med dina pigga och unga ben skulle dra runt med gräsklipparen lite 😉

   10 juli, 2013 kl. 1:37 e m

 2. Borta bra men hemma bäst! Här njuter vi av sol, bad och värme. Underbart och det kommer säkert en värmebölja som når upp till er oxå!
  Jag badade i sjön igår. Alltså badade, inte bara doppade mej! Är en STOR badkruka men insåg att jag i badsällskapet förutom mannens 9-åring var den minsta! Alltså offrade jag mej och simmade o plaskade och under den lilla mannens uppmuntrande rop t om doppade huvet! (hatar!)
  Resultat? När vi åker hem säger han till sin far. Pappa, jag följer med Anette hem ett tag. Hon skjutsar hem mej sen….;-)
  Tänk så bra det går när man inte stressar fram bekantskapen!

  13 juli, 2013 kl. 7:02 f m

  • Det är nog bäst att låta barnen bestämma takten och bara försöka vara naturlig. Jag hade jätteproblem med hur jag skulle bete mig med barn när jag var ung och det löste jag med att inte ens försöka få kontakt (förutom något ”hej” och annat som artigheten krävde). Så småningom upptäckte jag att det inte var så dumt för när de små liven kände sig mogna tog de kontakten i stället. Läskigt först men så småningom upptäckte även jag att de inte är farliga.
   Vad gäller bad så är jag en sådan som badar när jag inte orkar med värmen längre. Min man har en idé om att man måste bada överallt, det ligger någon sorts prestige i det, men jag går inte på hans retfulla uppmaningar om att han minsann har badat och ska inte jag också…

   13 juli, 2013 kl. 7:44 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s