Min blogg om allt och inget

Det enda som saknas är solen

Nu sitter vi här i förtältet på Västerviks camping och väntar på solen som skulle skina på oss i dag. Vi tittar ut över en liten vik av havet där olika sorters sjöfåglar simmar omkring med sina nykläckta ungar och båtarna ligger förtöjda i båthamnen. Då och då kommer det en liten regnskur och däremellan vandrar folk förbi med sina hundar eller bara på väg till något servicehus. I kväll ska vi dansa till Casanovas och det ser vi fram emot. Om inte värmen kommer så blir vi nog varma i alla fall då.

När vi lämnade Uppsala for vi vidare till Åkers styckebruk där vi träffade både släkt och vänner. Lika kul som alltid och många fikaträffar med diverse gott till. Det är alltid kul att se sig omkring i de trakterna och återuppliva gamla minnen samtidigt som man upptäcker allt nytt som kommit sedan sist. Strängnäs är en otroligt mysig liten stad som vi nog inte uppskattade lika mycket när vi bodde där som nu när vi kom dit som turister. Att vandra omkring i de gamla stadsdelarna i solsken var både väldigt roligt och gav oss många nostalgiska ögonblick.

Vi besökte Kolmårdens djurpark när vi åkte vidare. Det är minst 10 år sedan vi var där sist och mycket var sig likt men mycket var också nytt. Safariparken åkte man över i en linbana i stället för att ta sig igenom med bil och det mår förmodligen djuren mycket bättre av och vi fick både vacker utsikt och tillfälle att se många djur. Delfinariet var, som alltid, en upplevelse som måste ses och man får intrycket av att delfinerna mår bra och har mycket utrymme. Hela besöket var väldigt lyckat men nu dröjer det nog tills vi får barnbarn att ta med innan vi kommer dit igen.

Campingen här i Västervik är stor men välordnad med olika områden som är lite avskilda från varandra så det känns inte lika stort som det är. Vi fick en fin plats i en hörna där vi inte står så trångt så vi är väldigt nöjda och utanför ser vi, som sagt, ut mot vattnet. Mer om detta och kanske om dansen i kväll kommer i nästa inlägg.

301 302 303 306 307 308 313 316 317 319 320 329 331 333 335 344 348 349 351 353 354 358 359 362 366 368 372

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s