Min blogg om allt och inget

Packar

Nu är det snart dags igen. Jag är i full gång med att förbereda inför sommarens husvagnssemester och jag packar och stuvar in och försöker hålla koll på vad som saknas och vad som finns. Av någon underlig anledning hade vi två (!?) elvispar i ett skåp och det känns faktiskt lite onödigt. Alla som känner min man tror säkert att det är för att han ska kunna vispa väldigt mycket grädde (det finns ju en anledning till varför han kallar dem gräddvispar i stället för elvispar) men inte ens han har behov av två exemplar. Jag kom på att den ena fungerade lite mindre bra och att vi därför måste ha lagt dit en annan som vi hittade i gäststugan. Sedan har båda blivit kvar och så var det mysteriet löst.

Jag tänker inte tvätta kläder under semestern så det gäller att ta med sig tillräckligt mycket för att det ska räcka i nästan tre veckor. Dessutom vet vi ju inte hur vädret ska bli så det måste packas kläder för alla väder. Fullt blir det i skåpen, i alla fall i mina skåp för Kenneth brukar alltid få lite kris på klädfronten i slutet av semestern. Kanske är det så för att jag är den planerande typen, som börjar i god tid och funderar mycket, medan Kenneth väntar till sista stund och då slänger in en hög med lite varierat innehåll. Kanske någon tycker att jag borde packa åt honom också, nu när han är borta och jobbar hela veckan tills vi ska åka, men jag anser att han är så pass vuxen att han kan ta det ansvaret själv. Det tycker han också så det är aldrig några diskussioner om det. Det är bara så att vi är väldigt olika i hur vi fungerar i vissa situationer och båda har vi accepterat våra olikheter (konstigt vore det annars efter 33 år tillsammans).

Det är inte som förr i tiden när barnen var med och vi letade upp alla turistattraktioner för barn typ nöjesparker, djurparker, Astrid Lindgrens värld och dylikt. Nu för tiden är det mer naturupplevelser, sevärdheter och en del släktbesök som gäller. I år ska vi, trots frånvarande barn, göra ett besök på Kolmården. Det var så länge sedan sist och jag känner att jag gärna vill dit igen. Lite senare blir det även stopp i Göteborg, där faktiskt två av ungarna möter oss, och de och Kenneth ska gå på Liseberg medan jag stannar hos hundarna i husvagnen. Det gör jag för att jag vill och för att jag inte har så mycket nöje av berg-och-dal-banor och andra läskigheter.  För övrigt har vi planerat in ett dansstopp i Västervik och släktbesök i Åkers styckebruk, Örebro och Uppsala.

Nej, nu är det visst nästan uppehåll i regnandet så nu ska jag ta några vändor till med saker som ska in i husvagnen.

Haha, Kenneth ringde precis och sa att han har packat… vin och  whisky.

2 svar

  1. Junie

    Ringde pappa från jobbet och sa att han hade packat det? Men ingen jäger?

    16 juni, 2013 kl. 7:32 e m

    • Han ringde inte för att säga det men jag sa att jag skrivit om packning av husvagnen och då sa han att han hade packat lite 😀 Jag tror inte vi har någon jäger men han hade stoppat ner en mirto i lådan såg jag.

      16 juni, 2013 kl. 8:46 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s