Min blogg om allt och inget

Gamla minnen

Det är så svårt att slänga gamla saker. Fullt funktionsdugliga pryttlar som man tror kan komma till användning så småningom packas ner i kartonger och ställs undan i väntan på att någon ska vilja ha dem. Vi rensade våra gömmor rejält när vi flyttade hit för fyra år sedan och att vi lyckades göra oss av med så mycket berodde mest på att vi flyttade till ett hälften så stort hus och att det inte finns så många utrymmen att förvara allt i. Det kändes väldigt bra och vi tyckte att vi klarade det bra. Jag klarade dock inte av att göra mig av med alla barnkläder som jag sparat till kommande behov. Massor av kläder har legat i sina kartonger och i brist på slutna förråd hamnade de högst upp på hyllor i carporten. Det fanns inte så mycket att välja på och jag tänkte att går det så går det.

Tack och lov så har inte råttorna kommit åt kartongerna men i stället har småfåglar varit där och hackat sönder lådorna och nu har jag äntligen kommit igång med att gå igenom allt för att lägga ner kläderna i plastbackar med täta lock i stället. Kartong efter kartong lyfts ner och tittas igenom. När jag lyfte ner den första lådan hörde jag ett surrande och tittade mig ängsligt omkring för att se om det fanns getingar i närheten. Jag såg inga sådana men så hörde jag att surrandet kom inifrån kartongen. Snabbt slängde jag ner den på marken och det tog ett tag innan jag vågade öppna den. Jag tömde ut allt innehåll och började försiktig lyfta på plaggen. En stackars, ensam humla flög upp och den hade lämnat ett brunt, knöligt, kladdigt bylte efter sig. Jag skakade bort det men fick genast dåligt samvete. Den stackars humlan hade nog kämpat hårt för att få ihop nektar och samlat den i en hög och så kommer jag och förstör allt. Jag gillar verkligen humlor och önskar att jag hade låtit den vara ifred.

Nåväl, skadan var redan gjord så jag bar in allt och la in det i tvättmaskinen. Nu har jag gått igenom en del av alla kartonger och det kommer så många minnen när jag ser kläderna. Mina små älsklingar i sina små kläder och hur de har haft dem i olika situationer. Någon gång kanske någon av dem kommer att vilja återanvända dem och då finns de kvar här. Kanske duger de inte men det finns en hel del som inte ser gammalt och slitet ut och till vardags kanske de kan vara bra att ha.

001

2 svar

  1. Mössan och klänningen är jättefina ju!

    15 juni, 2013 kl. 3:42 e m

    • Ja men det där är bara ett litet axplock. Jag har gått igenom 6 kartonger och det är 10 kvar. Det är massor av fina och fräscha kläder så jag tror nog att en hel del kan komma till användning någon gång.

      15 juni, 2013 kl. 3:47 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s