Min blogg om allt och inget

Dessa frisörer…

Frisörer är så envisa när det gäller hur deras kunder ska se ut när de går ut från deras salonger. Det spelar ingen roll vad man säger till dem, de bara ler och gör som de vill. Nu ska jag inte klaga så väldigt mycket på denna kunniga och skickliga yrkesgrupp för jag är, som vanligt, nöjd med själva klippningen. Det är bara det att varje gång så är jag väldigt tydlig med att det inte är någon idé att de sprayar och knådar in en massa hårprodukter eller att de borstar och fönar tills mitt hår är alldeles rakt och ändå så ler de bara och säger att de ska bara…. (typ Alfons Åbergs pappa). Sedan har jag plötsligt åtminstone en stylingprodukt i håret och en frisyr som är helt spikrak. Efteråt ser de så nöjda ut och när de kommer med spegeln så ler jag snällt tillbaka och säger att det är bra. I dag, när en trevlig ung kille var klar med mitt hår, sa jag faktiskt att klippningen är bra men jag kommer att åka hem och blöta håret och rufsa till det som jag vill ha det. Då skrattade han bara och sa att det var ok bara håret såg ut som det gjorde när jag gick därifrån. Vad svarar man på det? Nu gjorde det inte så mycket för ute regnade det och snart var min vanliga look tillbaka alldeles av sig själv.

Väl hemma igen, efter diverse ärenden, har jag haft målarverkstad i köket. Bänkskivan på min nyinköpta köksö har fått sin 4:e och 5:e strykning med nötbrun bets och nu tror jag att det ska räcka. Jag passade på att måla en liten trähurts med lådor också så att de ska gå bra i hop färgmässigt. Samtidigt går jag här och förbannar mitt huvud. Det känns verkligen att jag har ett sådant idag och hade det inte varit för att det började redan i går (innan jag började måla) så hade jag nog trott att det är färgens fel men det är väl bara hjärnan som  håller på att tyna bort av all inaktivitet. Kanske ska jag sätta ihop ett litet träningsprogram för att aktivera den lite så att den mår bättre.

I går kunde jag konstatera att myndighetsmänniskor kan vara otroligt trevliga och empatiska. Jag ringde tre olika instanser och möttes bara av hjälpsamhet och en vilja att ordna till saker. Jag fick tillbaka en stor del av min tro på mänskligheten och är tacksam för alla dessa underbara personer. Nu är det bara att hoppas att saker och ting löser sig och det tror jag att de gör.

4 svar

 1. Men mamma, no poo är det som gäller, inge jävla skit i håret nu! :O

  14 maj, 2013 kl. 7:45 e m

  • Ja, men jag gav ju upp efter tre veckor. Jag använder i alla fall inte mer än schampo och balsam i vanliga fall.

   14 maj, 2013 kl. 8:02 e m

 2. Junie

  De vill ju såklart att du ska se ”bra” ut när du går därifrån för att folk som ser dig komma ut därifrån ska få ett bra intryck 😉

  15 maj, 2013 kl. 6:46 f m

  • Fast jag tycker inte att jag såg ”bra” ut men jag gladde mig åt regnet som fixade till det som jag ville.

   15 maj, 2013 kl. 6:49 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s