Min blogg om allt och inget

Det behövs så lite…

Kroppen är lite snällare mot mig igen och jag blir så himla glad bara av att kunna gå en promenad. Nu är det full fart igen men jag kanske ska tillägga att full fart en dag för mig motsvarar kanske några timmar för en ”vanlig” person.  Jag har i alla fall skrotat omkring en del och känt mig nöjd med att det går bra. Nöjd är kanske en liten underdrift – jag är riktigt glad i dag och det av flera anledningar. Naturligtvis blir humöret bättre när kroppen mår bättre men den viktigast orsaken till min humörsvängning är den person jag träffade på arbetsförmedlingen i går.

Jag hade ett inbokat möte med representanter för både försäkringskassan och arbetsförmedlingen inför min utförsäkring senare i sommar. Första halvan av mötet blev jag informerad om regler och bestämmelser och vad af kan erbjuda. Efter det behövde inte kvinnan från fk stanna kvar och det var då denna underbara människa från af visade att hon i alla fall är en medmänniska med både empati och  egna idéer om hur man ska behandla människor. Hon konstaterade genast att det finns ingen anledning till att jag måste komma till af första dagen jag är utförsäkrad (reglerna säger att man måste det för att få utnyttja sjukförsäkringssystemet igen). Hon tyckte att jag gott och väl kunde förlänga min semester lite och även om jag måste fylla i små rutor på ett papper där jag intygar att jag är tillgänglig varje dag så sa hon att det var ju upp till mig och henne att komma överens om när vi ska träffas. Hon avslutade med att tillägga att någon måtta får det väl vara. Vi bokade in ett möte som passade oss båda och sedan gick jag därifrån med lätta steg och ett leende.

Jag är fortfarande lika glad över att det finns människor som inte bara strängt pekar på alla regler utan använder sitt sunda förnuft i vissa situationer. Hon gjorde min dag i går och än en gång kan jag konstatera att det behövs så lite för att glädja någon.

4 svar

 1. Så sant. Jag lovar att jag inte blir mer motiverad till att hitta jobb bara för att jag har en paragrafryttare till förmedlare på af. Tvärtom. Dessa personer drar man sej oftast för att dryfta olika ideer och tankar med som i sin tur faktiskt kan leda till ngt bra och kreativt!
  Men en positiv människa som kan inspirera det får mej att vilja och orka leta både nya jobb och nya vägar till andra möjligheter!

  30 april, 2013 kl. 3:28 e m

  • Med uppmuntran och stöd kommer man mycket längre än med pekpinnar, det borde vara självklart att veta när man arbetar med människor.

   30 april, 2013 kl. 5:46 e m

 2. Åh vad himla roligt! Ge en dagens ros 😀

  8 maj, 2013 kl. 10:59 f m

  • Jag kan säga det till henne nästa gång vi träffas i stället 🙂

   8 maj, 2013 kl. 1:32 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s