Min blogg om allt och inget

Rosenrött skimmer

I dag går jag omkring och försöker se något positivt i allt omkring mig. Jag har redan lyckats ganska bra. Det började i morse när jag tog på mig långkalsonger, mössa och vantar för att gå ut. I stället för att sucka över hur kallt det var (-4 grader och frost) tittade jag på vimpeln och tänkte glatt att ”åh vad skönt att det inte blåser”. Senare kom det några snöflingor och genast konstaterade jag att så länge det inte regnar så är jag nöjd. När hundarna var lite tröga och ville nosa överallt drog jag inte i deras koppel och fräste ”kom nu” utan jag tittade på dem och tyckte att de var så söta med sina fina nosar tätt ihop på samma fläck.

Så har det fortsatt hela morgonen och nu kämpar jag med att inte ge efter och tycka synd om mig för att jag måste städa lite i dag. Jag ger mig själv glada tillrop som ”tänk vad fint det blir sedan och hur bra det kommer att kännas” och ”sätt igång nu så kan du gå ut i solen sedan”. Visst är det så och bara man kommer igång, sätter på musik på olidligt hög nivå och tänker på något roligt så brukar det kunna bli en ganska positiv upplevelse. Jag ska bara skriva färdigt det här blogginlägget så ska jag sätta igång sedan.

Nu tror jag inte att jag kommer att gå omkring i mitt rosenröda, positiva lyckoskimmer hur länge som helst. Så småningom återgår allt till det vanliga men om man kan påminna sig själv om att inte gnälla över allt utan åtminstone försöka se något bra i de situationer man hamnar i så blir livet roligare och folk omkring påverkas till att också bli gladare. Det funkar! Försök själva!

Märks det att jag är inspirerad av min systers bokmanus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s