Min blogg om allt och inget

Bloggtrött

Som alla som befinner sig i bloggvärlden vet så brukar det vara lite upp och ner med lusten att skriva. Just nu är jag lite trött på min blogg och tycker att det finns inte så mycket mer att skriva om. Det känns som om det bara blir upprepningar av tidigare ämnen och det känns inte så kul. Jag skulle behöva lite inspiration men det är inte så lätt när man inte rör sig utanför sina vanliga rutiner. Det som är aktuellt för tillfället är väl vårens ankomst men den skrivs det om överallt och bilder läggs ut på fina blommor och snösmältning. Det är fint och jag gillar att läsa om det men jag skulle vilja hitta något annat ämne att filosofera lite kring.

Det finns alltid gott om engagerande händelser i världen men det blir så ensidigt att skriva om det här utan att bemötas av andras åsikter. Det mesta är sådant som det är bättre att ta upp med någon som man kan ha en meningsfull diskussion med. Eller det behöver inte alltid vara så meningsfulla meningsutbyten men man kan i alla fall visa sina reaktioner för varandra  och i vissa fall är det faktiskt bättre med mänsklig kontakt än att bara skriva ner vad man tycker när man sitter för sig själv.

Det är kanske lika bra att inte skriva om allt man funderar på heller. Jag är ofta positiv men allt som oftast börjar det dyka upp negativa tankar om hur vi människor beter oss, både mot varandra och mot djur och natur.  När de funderingarna kommer blir allt nattsvart ett tag tills jag lyckas styra tankarna till något mer upplyftande. Tack och lov har jag mycket sådant omkring mig så det är inte så svårt att hitta tillbaka till det som är bra med livet.  Jag tror inte att det är något fel med att dyka ner i grubblerier ibland, tvärtom kan det nog vara bra att fundera över allt elände som finns så att man uppskattar det man har, men det gäller att inte stanna kvar i mörkret för länge för då kan det bli problem.

Helst vill jag inte belasta mina bloggläsare med min lite deppiga sida, det är roligare att skriva om sådant som gör mig glad men samtidigt så vet alla att livet består av både mörker och ljus och det känns lite falskt att låtsas som om allting jämt är lycka och rosenrött.

När ni hör av mig nästa gång ska det bli ett lite gladare inlägg.

2 svar

 1. Börja titta på en serie du kan reflektera över?
  Läs en bok du kan reflektera över?
  Börja med en ny hobby, något litet bara?
  Gör en utflykt, ta med dig pappa i en biltur till någon fin plats i närheten av Östersund och ha picknick 🙂
  Finns massa saker man kan göra som man kan ta kort på och skriva om sen! (Fast då får man inte glömma att man ska njuta av stunden också och inte bara tänka på hur man ska skriva det kommande inlägget)

  23 april, 2013 kl. 7:24 e m

  • Du har så många bra idéer 🙂 Det mesta av det där gör jag ju faktiskt och visst väcks tankar men inte så mycket som jag vill skriva om. Jag har redan skrivit om otaliga små utflykter och min nuvarande hobby, italienska, har jag skrivit om flera gånger. Jag är ganska bra på att njuta av stunderna och det är väl det jag får göra. Man behöver ju inte skriva hela tiden. Det får helt enkelt vänta tills jag tycker att det finns något att berätta. Du kanske själv ska tänka på det där med att göra mysiga saker och njuta av stunden när du någon gång har tid att ta en paus i pluggandet ❤

   23 april, 2013 kl. 7:37 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s