Min blogg om allt och inget

Inte nu igen!

För nästan tre år sedan, bara någon timme innan vi skulle få hit gäster, upptäckte jag att det läckte vatten från en ledning under diskbänken. Jag fick hjälp av dottern och hennes pojkvän att riva upp golvet och sedan fick vi finna oss i att ha ett kök med blöta golvskivor med handdukar som mattor samtidigt som en kupévärmare brummade i ett försök att få golvet torrt.

I går fick vi hem vår nya diskmaskin och när vi drog ut den gamla kände vi hur glädjen över det nya försvann i panikkänslorna över hur det såg ut där på golvet. I mitt huvud fanns bara ett stort NEJ! Inte nu igen! Men jo, det har hänt igen. Kupévärmaren kom fram igen och Kenneth hittade så småningom felet. Något var inte åtdraget ordentligt och frågan är nu om det har droppat vatten i tre år eller om det är kortare tid.

001Nu har det blåst varmluft hela natten och några fläckar har torkat lite. Vi har diskuterat lite om hur vi ska göra. Ska vi riva upp golvet igen eller ska vi lita på att vårat dragiga, dåligt isolerade golv torkar sig själv. Det finns ju ingen plast eller något annat konstigt i golvet, bara isolering av sågspån. Latmaskarna i oss säger att eftersom det inte luktar mögel så är det nog ingen fara och nu kommer sommaren med torra vindar och torkar ut underifrån (torpargrund är kanske bra i sådana här fall).

Vi får se hur vi gör. Nu får det vara så här några dagar medan vi funderar och under tiden står vår nya diskmaskin mitt på köksgolvet och disken samlas i diskhon. Det är bara att konstatera att så här är det att vara husägare. Ibland lockar det att hyra lägenhet i stället.

002

9 svar

 1. SÅ glad att jag inte bor hemma längre! 😉

  17 april, 2013 kl. 11:08 f m

  • Varför då? För att du inte vill hjälpa till med golvet?

   17 april, 2013 kl. 11:18 f m

 2. Junie

  Jag förstår Sara, även om man inte behöver hjälpa till med golvet eller liknande så skapar det där ju helt klart en stress inom en när det blir så i ens bostad. Om det nu var så hon menade, det vet jag ju inte…

  17 april, 2013 kl. 12:36 e m

  • Jag förstår också. Jag skulle också vilja bo någon annanstans när sånt här händer.

   17 april, 2013 kl. 2:00 e m

  • Det var ungefär så jag menade ja 🙂

   17 april, 2013 kl. 3:01 e m

 3. Magnus

  Era stackare.. Om ni har två-tre-fyra dagars jobb att utföra med nånting på huset eller så så ska ni veta att jag gärna hjälper till i utbyte mot yran- och tågbiljetter 😉

  18 april, 2013 kl. 12:51 e m

  • Det kan vara bra att veta. Jag är ju ganska oduglig numera när det gäller grovarbete så pappa kanske blir glad för erbjudandet 😀

   18 april, 2013 kl. 1:18 e m

 4. Så typiskt! Ja, även om jag har husdrömmar så finns det som sagt tillfällen när man är tacksam att bara behöva ringa fastighetsskötaren! Hoppas allt löser sej!

  18 april, 2013 kl. 3:39 e m

  • Tack, det gör det på ena eller andra viset.

   18 april, 2013 kl. 4:09 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s