Min blogg om allt och inget

Härliga vårvinter

Humöret åkte upp på topp och stannade där hela helgen. Sol och inte allt för kallt – då trivs jag. Inte var det mycket vind heller men för säkerhets skull satte Kenneth upp ett vindskydd som vi tidigare har använt när vi har campat. Där, i vår lilla skyddade vrå, har vi tillbringat några sköna timmar. Inte bara vi har njutit. Hundarna har varit med och rotat runt i snön och i bland sovit en stund i solen. Jag var snäll och tog ut en filt som jag trodde att de skulle ligga på men det var ingen av dem intresserad av att göra. I stället hoppade Kasper upp i Kenneths knä och låg sedan där och gottade sig länge och väl. Rex blev lite avunsjuk och la upp framtassarna i mitt knä men längre än så kom han inte. Han tyckte nog att där gick gränsen för vad en hund får göra så han traskade iväg och fortsatte med att äta fågelfrön i stället.

040

Vi satt där och njöt av tystnaden som bara bröts av lite kvitter från några talgoxar. Så småningom började skoterfolket vakna och dessutom lekte några med sina bilar på sjön så då blev det lite andra, inte så fridfulla, ljud.  Det hör liksom till det också men när motorerna tystnat var det ganska skönt att återigen få höra småfåglarnas vårsång.

Sådana här dagar är det ganska lätt att glömma det som är jobbigt och bara njuta av nuet. Förhoppningsvis blir det en lång och härlig vårvinter med kalla nätter och soliga dagar.

5 svar

 1. Junie

  Vårvinter… hade glömt att det ordet ens existerade. Vårvinter kanske inte finns här, jag tror det är vår nu. Eller fortfarande vinter.

  24 mars, 2013 kl. 6:54 e m

  • Visst är det ett fint ord? Vårvinter – den femte årstiden.

   24 mars, 2013 kl. 9:09 e m

   • Junie

    Ja, det är ett jättefint ord 🙂

    24 mars, 2013 kl. 9:47 e m

 2. Ja, den inger oss hopp, vårvintern! -10 nattetid men på dagarna ca 5 plusgrader och solen värmer verkligen och den envisa isen får så sakteliga ge med sej!
  På eftermiddagarna kan balkongdörren stå öppen en stund och hund och katt sitter och solar sej lite! Hopp!

  29 mars, 2013 kl. 9:05 f m

  • För ovanlighetens skull har ju faktiskt ni söderut också vårvinter och kan njuta av det som vi gillar här uppe.

   29 mars, 2013 kl. 9:42 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s