Min blogg om allt och inget

Våren kom först till Jämtland

Det måste vara första gången någonsin. Meteorologisk vår i Jämtland innan den har kommit till något ställe i södra Sverige. OK, jag ville helst inte ha den riktigt än men det är så kul att vi vinner en sådan liga här i den del av landet som alltid brukar vara sämst när det gäller väder. Ute blåser det halv storm och till helgen ska det bli ännu värre och massor av snö dessutom men tydligen är det vår nu och när den väl kommit kan inte bakslag i vädret ta ifrån oss den.

Det gäller att plocka fram allt positivt och roligt och fokusera på det  för kallelse har nu kommit till s k avstämningsmöte med läkare och representant för försäkringskassan. Det är kanske dags för utförsäkring igen till sommaren men jag har ett litet hopp om att jag ska bli bedömd efter lite nya premisser från ett prejudicerande fall. Mer om detta senare för jag tänker inte oroa mig för det nu och inte senare heller. Det man inte kan påverka får man helt enkelt acceptera och försöka lösa. Tack och lov tillhör jag ju i alla fall inte gruppen ensamstående småbarnsmammor utan annan möjlighet än försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) för att klara situationen.

Så här såg våren ut 2012 i mitten av april.

103

4 svar

 1. Det är faktiskt typ vår här med, men kanske inte meteroligsktieng (ÅH HERREGUD VAD SVÅRT DET VAR ATT STAVA) meteorologiskt. Rätt? Eller hur fan stavas det?! :O Ser att du skrev metereologisk, men stavas det verkligen så? :S Shit alltså…. Pinsamt det blev nu.

  Wikipedia: ”Meteorolog är ett naturvetenskapligt yrke inom meteorologi.”

  HAH! Jag vann över dig mamma. 😉

  28 februari, 2013 kl. 9:56 e m

  • Hahaha :D! Jag vet mycket väl hur det stavas men såg faktiskt inte att fingrarna slant. Det är ett sånt där ord med konstig stavning som man bara måste lära sig. Ett annat är fordran som många har svårt med. Stavningen av Sverige är inte heller helt logisk eller genre som inte alls uttalas som det ser ut. Roligt med ord är det och du får gärna vinna över mig för du är så duktig ❤

   1 mars, 2013 kl. 7:54 f m

 2. Solen skiner här för säkert 5:e dagen i rad. Smältvattnet rinner om än lite sakta för idag är det ganska blåsigt och ruggigt, men oavsett, det är vår!

  1 mars, 2013 kl. 1:20 e m

  • Ja, nu är det vår lite överallt men vi var först med en hel vecka med dygnsmedeltemp över 0 grader. Tyvärr är det inte så skönt ute men vi vill gärna suga på förstaplatskaramellen ett tag 🙂

   1 mars, 2013 kl. 3:19 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s