Min blogg om allt och inget

Våren kan gärna vänta lite till

Det drippelidroppar överallt och talgoxar, domherrar och talltitor sjunger för fullt. Även korparna har vårkänslor och verkar ha börjat bilda par. Allt det här kändes så härligt och gör väl fortfarande det till viss del men när jag tittade på min ena hunds långa päls efter promenaden kände jag att jag inte vill börja med att torka leriga tassar och magar riktigt än. Här nere i sänkan där vi bor är det fortfarande vitt och rent men lite längre upp börjar vägarna titta fram. Jag vet inte hur Rex bär sig åt men det verkar som om han har slevar på tassarna som samlar upp all sörja och sedan sprutar ut det över en stor del av honom.

Det är inte enda anledningen till att våren kan få vänta ett tag. Vi har ju inte hunnit njuta av vårvintern ännu och alla soltörstande människor här omkring vill kunna utnyttja isar och skid- och skridskobanor ett tag till. Många samlas i vår fina vinterpark i stan och åker skridskor, spark, skidor eller promenerar längs de plogade isvägarna (Medvinden). Ett och annat hundspann kan man också se där och barnfamiljerna har fullt upp med isborg och andra roliga snöfigurer. Det är ett stort helgnöje att ta med sig fikakorgen och ha en mysig dag med familjen.  Allt detta vill vi kunna ha kvar åtminstone en månad till. Skoterfolket vill inte heller att det ska töa riktigt än. Nu börjar deras härligaste tid då de tar sig långt ut i naturen på diverse utflykter. Jag hör inte till den grupp som gillar skotrar men alla har vi våra egna intressen och måste respektera andras.

Jag behöver nog inte oroa mig så mycket. Kallare väder är på väg och även mer snö så jag hinner nog tröttna på allt det vita och längta efter mer grönt innan våren kommer på riktigt. Det är precis så det ska vara; att varje årstid är så lång att man hinner börja längta efter och uppskatta nästa när den kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s