Min blogg om allt och inget

Tre bästa uppfinningarna

Jag har sagt förut att det finns två saker som måste vara de absolut bästa uppfinningarna, nämligen nässpray och broddar. Jag har inte ändrat uppfattning men nu vill jag lägga till en till otroligt underbar grej: Glasögon!!!

Det är många år sedan jag upptäckte att det var dags att skaffa läsglasögon och sedan dess har det legat sådana i varje rum och några extra i jackor, väskor och lådor. Trots detta stora antal händer det ofta att jag inte kan se eller svara på sms eller läsa prislappar eftersom glasögonen ligger någon annanstans. Förra sommaren insåg jag att mina trötta, kliande och röda ögon kanske var i behov av en annan sorts glasögon också. Hos optikern fick jag veta att jag fortfarande har rätt så bra syn men att p g a ålder så är det något i ögat som inte är lika elastiskt längre. Mitt lilla synfel och övriga problem var lätt avhjälpta med rätt sorts glasögon. Eftersom jag bara skulle behöva använda mina nya vänner när jag såg på tv eller åkte bil längre sträckor brydde jag mig inte om att beställa progressiva glas. Det var ju bara en onödig kostnad tyckte jag.

På senare tid har jag känt att mina ögon mår väldigt mycket bättre när glasögonen är på och därför sitter de på näsan nästan hela tiden. Problemet är bara att jag i bland måste ha på mig båda glasögonen samtidigt för att kunna titta växelvis lite längre bort och ner på något som är närmare . Alternativet är att växla mellan glasögonen men det blir ett ohållbart bytande med ibland kladdiga händer.

I dag har jag beställt progressiva glasögon och jag längtar efter dem något alldeles väldigt. Kanske blir jag sjösjuk och vinglig i början men så småningom ska vi nog tycka riktigt mycket om varandra. Vi ska ju troligtvis hålla ihop resten av livet (jaja, kanske måste jag byta någon gång men några kommer alltid att finnas hos mig). Jag är i alla fall väldigt glad över att någon uppfunnit något som får mina ögon att må så mycket bättre.

Numera är det alltså tre uppfinningar som samsas om förstaplatsen på min favoritlista.

 

Ett svar

  1. Känner igen och håller med! Har haft progressiva ca 5 år. Har fått byta en gång för starkare läsglas. Ända nackdelen är att man inte ser något utan dem sen när man blivit van!

    27 februari, 2013 kl. 5:52 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s